x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sardine pe Ljubljanica

Sardine pe Ljubljanica

de Adrian Vaduva    |    24 Mai 2008   •   00:00
Sardine pe Ljubljanica

Rîul Ljubljanica din oraşul sloven Ljubljana a fost „dotat“ cu o instalaţie denumită „Sardine“. „Aerosculpturile“ aparţin artistului Jean-Pierre David care invită publicul să-şi ridice privirea  spre cer ca şi cum acesta ar fi populat  cu „animale“ imaginare.



Rîul Ljubljanica din oraşul sloven Ljubljana a fost „dotat“ cu o instalaţie denumită „Sardine“. „Aerosculpturile“ aparţin artistului Jean-Pierre David care invită publicul să-şi ridice privirea  spre cer ca şi cum acesta ar fi populat  cu „animale“ imaginare.


Inedit - Festivalul săriturilor peste bebeluşi
Una dintre cele mai ciudate manifestări organizate de către spanioli este Festivalul săriturilor peste bebeluşi. Combinaţie între ritualuri păgîne şi populare, acest eveniment a fost prima oară organizat în localitatea Castrillo de Murcia în anul 1620, relatează Rompres. În timp ce bebeluşii dorm liniştiţi în coşuleţele lor, bărbaţii costumaţi în diavol şi echi­paţi cu lanţuri şi bîte scot stri­găte războinice şi sar peste prun­ci. Astfel, sufletele copiilor năs­cuţi în acest an vor fi purificate. Nici un copil din Castrillo de Murcia nu scapă de El Colacho, altfel nu este considerat creştin în adevăratul sens al cuvîntului.  

Violenţă - Înjunghiat pentru o prăjitură
Un pensionar din Italia a ajuns la spital după o altercaţie violentă cu un alt bărbat, cu care s-a bătut pentru o ultimă felie de prăjitură, la un bufet suedez, relatează Rompres. Niccolo Bruno (70 de ani) tocmai reuşise să obţină o prăjitură, cînd Alfredo Mancini (62 de ani) i-a înfipt un cuţit în spate. Incidentul a avut loc într-un restaurant din Novate Milanese, nordul Italiei. Atacatorul, care a încercat să se facă nevăzut, grăbindu-şi pasul şi bastonul, a fost arestat la puţin timp după incident, iar acum riscă închisoarea pentru vătămare  corporală.

Lege - Iranienii, fără cravate în public
Un înalt oficial de la Teheran a cerut ca importurile de cravate să fie interzise, întrucît sînt împotriva culturii iraniene, relatează Rompres. „Importurile la anumite veşminte nu vor fi interzise, dar măsuri serioase ar trebui luate în vederea stopării importurilor de cravate, care  contrazic natura culturii iraniene“, a declarat Asghar Hamidi, vicepreşedintele biroului de vămi din Iran. Purtarea cravatelor a fost promovată în timpul şahilor sprijiniţi de SUA, fiind interzise după renunţarea la astfel de regimuri. În ultimii ani, pur­tarea cravatelor a devenit însă foarte populară printre băr­baţi, în special în rîndul me­dicilor şi al oamenilor de afaceri.

Escroc - Urină în loc de ulei 
Un bărbat din Zimbabwe a fost condamnat la doi ani de închisoa­re, după ce a vîndut urină locuitorilor unui oraş minier, susţinînd că în sticle se află ulei de gătit, potri­vit Rompres. Piccard Mudzingwa (28 de ani) a păcălit mai multe persoane din oraşul Zvishavane, vîn­zîn­du-le propria urină în loc de ulei. Victimele au descoperit că au fost păcălite în momentul în care au dorit să prepare mîncare cu aşa-zisul ulei, context în care au raportat totul poliţiei. 

×
Subiecte în articol: magazin