x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Scenariştii americani au depus plăngere impotriva asociaţiei producătorilor din Statele Unite

Scenariştii americani au depus plăngere impotriva asociaţiei producătorilor din Statele Unite

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00

Sindicatul scenariştilor americani (WGA), ai cărui membri sunt in grevă de şase săptămăni, a anunţat că a depus o plăngere contra sindicatului producătorilor americani, pe care il acuză de atitudine incorectă

Sindicatul scenariştilor americani (WGA), ai cărui membri sunt in grevă de şase săptămăni, a anunţat că a depus o plăngere contra sindicatului producătorilor americani, pe care il acuză de atitudine incorectă, informează AFP, citată de Mediafax.

Sindicatul scenariştilor americani, Writers Guild of America (WGA), şi cel al producătorilor americani, Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), au intrerupt negocierile pe 7 decembrie, fiecare invinovăţind pe celălalt de blocajul din sectorul de divertisment din Statele Unite, care a provocat deja mari pierderi financiare industriei americane de cinema şi televiziune.

"Azi (joi n.r.), WGA a depus plăngere impotriva AMPTP la National Labor Relations Board (o instanţă federală n.r.), din cauza faptului că refuză să negocieze corect cu WGA", a indicat sindicatul intr-un comunicat.

Pe 7 decembrie, WGA a acuzat AMPTP că i-a lansat un "ultimatum" ai cărui termeni erau inacceptabili.

"AMPTP a lansat un ultimatum şi rupe negocierile din cauza refuzului nostru de a ceda cererilor lor ilegale, iar acest lucru constituie clar o infracţiune", a spus sindicatul, cerănd AMPTP să revină la masa de negocieri.

AMPTP nu a făcut nici un comentariu pănă in prezent.

Scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood au intrat in grevă după ce negocierile cu Sindicatul producătorilor americani cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor au eşuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveşte difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Aceştia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD şi extinderea tarifelor sindicale şi a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.

Aceasta este prima grevă a scenariştilor de la Hollywood din ultimii aproape 20 de ani.

In 1988, scenariştii de la Hollywood au făcut grevă timp de 22 de săptămăni, iar conflictul a păgubit studiourile americane cu suma aproximativă de 500 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: magazin