x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Serviciile secrete ruse susţin că atacatorii de la Bombay au legături cu al-Qaida

Serviciile secrete ruse susţin că atacatorii de la Bombay au legături cu al-Qaida

27 Noi 2008   •   00:00

Grupurile islamiste care au comis miercuri seara atacurile de la Bombay au legături cu reţeaua teroristă al-Qaida, a declarat joi un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii ruse, citat de agenţia RIA Novosti, relatează AFP.



"Serviciile de informaţii ruse dispun de informaţii potrivit cărora unele grupuri care au atacat oraşul Bombay au contacte cu al-Qaida", a afirmat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

"Este vorba în special despre grupul terorist Lashkar-e-Taiba. Combatanţii acestui grup au urmat o instrucţie specială în taberele al-Qaida, care se află la frontiera dintre Pakistan şi India", a precizat el.

Potrivit oficialului, atentatul a vizat înainte de toate cetăţenii Statelor Unite şi ai Marii Britanii. "Nu este o întâmplare faptul că militanţii căutau în hoteluri cetăţeni ai acestor ţări. Pentru noi este evident că (teroriştii) îndeplinesc un act comandat", a declarat el.

Serviciile de informaţii ruse au atras atenţia colegilor lor indieni asupra prezenţei acestui grup în India, a afirmat oficialul citat.

Din nefericire, indienii considerau această grupare (Lashkar-e-Taiba), cel puţin până în prezent, ca fiind formată din bandiţi care participă la conflicte teritoriale într-o zonă frontalieră cu Pakistanul", a declarat el.

Aceste atentate au fost revendicate în numele grupării islamiste care se prezintă drept Mujahedinii din Deccan, de la numele platoului care acoperă partea centrală şi sudul Indiei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea