x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sfarsitul Lumii?

Sfarsitul Lumii?

de Radu Popa    |    24 Iun 2005   •   00:00
Sfarsitul Lumii?

21 decembrie 2012, ora 11:11 - predictii si scenarii infricosatoare
De mult timp, oamenii manifesta un interes deosebit fata de Calendarul mayasilor si profetiilor acestora, referitoare la un eveniment important ce urmeaza sa se petreaca in ziua de 21 decembrie 2012, precizad chiar si ora producerii acestuia: 11:11!

21 decembrie 2012, ora 11:11 - predictii si scenarii infricosatoare
De mult timp, oamenii manifesta un interes deosebit fata de Calendarul mayasilor si profetiilor acestora, referitoare la un eveniment important ce urmeaza sa se petreaca in ziua de 21 decembrie 2012, precizad chiar si ora producerii acestuia: 11:11!

Previziunile mayasilor au dat nastere multor speculatii aparute pe Internet, numeroase site-uri, mai noi sau mai vechi, profetind, nici mai mult, nici mai putin, decat… sfarsitul lumii. Un studiu mai aprofundat al scrierilor reprezentantilor culturii maya si al calendarului acestora, intocmit "pe termen lung", conduce la concluzia ca, la data si ora mentionata, nu va avea loc "sfarsitul lumii", ci se va incheia un an galactic.

PRECURSORI. Un an galactic este perioada in care Sistemul Solar se roteste de-a lungul perimetrului galactic si se aliniaza cu centrul Galaxiei. Procesul dureaza circa 25.000 de ani. Deoarece "termenul-limita" prezis de mayasi se apropie, tot mai multi specialisti incep sa acorde o atentie sporita subiectului. Fara indoiala, reprezentantii culturii Maya posedau cunostinte foarte avansate in materie de astrofizica. Un popor ce putea ghici pozitia stelelor si intervalul ce urma sa se scurga pana la urmatorul an galactic poseda cunostinte stiintifice avansate.

SCENARII TERIFIANTE. Predictiile amintite dateaza de mii de ani. In prezent, putem calcula producerea unor evenimente asemanatoare cu ajutorul echipamentelor moderne. Dar pe vremea mayasilor nu existau computere capabile sa calculeze miscarea astrelor. De unde provine insa starea de neliniste actuala? Ruinele civilizatiei Maya amintesc despre un "sfarsit", despre o "trezire", despre o "ascensiune", despre o noua "densitate" si sfarsitul celei de-a patra "densitati". Multi au interpretat semnificatiile scrierilor mayase drept evenimente terefiante, imaginand scenarii de-a dreptul infricosatoare.

DENSITATI DIFERITE. Tot mai multi specialisti sustin legatura starii fizice si psihice a oamenilor cu pozitia corpurilor ceresti si faptul ca organismul uman are o compozitie asemanatoare celei astrale. Prin urmare, planetele si stelele ar fi un fel de "rude indepartate ale oamenilor", viata celor din urma fiind influentata de evenimentele petrecute la scara galactica. Reprezentantii civilizatiei Maya prevesteau ca omenirea va trece, din punct de vedere spiritual, intr-o noua "densitate". Potrivit predictiilor, cei "alesi" vor putea trece intr-o noua "realitate", in timp ce restul oamenilor vor ramane "in urma". Esenta lor spirituala va ramane la nivelul actual, fara a accede la urmatorul. De-abia peste alte 25.000 de ani, spiritul uman va putea trece intr-o alta densitate. Ce se va intampla in anul 2012? O posibila explicatie ar putea fi asemanarea cu un bloc cu mai multe etaje. Accesul in alta "densitate" poate fi asemuit cu mutarea unei familii la un etaj superior si stationarea acolo timp indelungat. Mayasii sustin ca omenirea locuieste acum la etajul 4 si multi dintre noi trebuie sa inceapa "impachetarea", pentru a pregati mutarea la etajul 5. Ce se va intampla insa cu cei care nu se vor "muta"?

×