x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Singuri cuc

Singuri cuc

28 Noi 2008   •   00:00

La birou, frustraţii fac sex de consolare




Credit: iStock Photo

Înainte vreme, declarasem aşa, ca pentru mine însămi, că persoanele care practică sistemul de cuplare pe internet sunt demene de milă, de compătimit şi chiar un pic abjecte. Păi cum vine asta, s-au terminat armăsarii şi fetele drăguţe din cartier, s-au ascuns cu toţii precum cârtiţele, i-a decimat vreo epidemie? Unde mai pui că, la o primă privire, adjudecam (şi încă găsesc valabil) că persoanele de tipul ăsta cu siguranţă au niscai probleme psihiceşi emoţionale grave, suferă de complexe şi frustrări, sunt antisociale şi niţel perverse.

CU-CU. Acum însă mă gândesc să-ntorc problema şi pe partea-ailaltă. Şi ce găsim? Găsim persoane adulte, bărbaţi şi femei, singuri, să zicem, la 30 de ani şi peste. Fie că relaţiile anterioare au eşuat iremediabil, fie că până acum pur şi simplu n-au găsit partenerul potrivit, fie că efectiv n-au timp de tatonări, întâlniri, flori, fete şi băieţi sau telefonul fără fir. Ei, cum rezolvi problema asta? Desigur, plecând de la premisa că persoanele în cauză au servicii, şefi, sarcini, rapoarte de predat, subalterni de călărit, părinţi de ajutat cu un cartof, o ceapă, o lămâie şi-un kil’ de roşii, precum şi câţiva amici de sunat şi de vizitat, în caz că nu doresc a se sălbătici definitiv.

POPA PROSTU’. Partea proastă e că, în general, amicii respectivi sunt căsătoriţi sau formează cupluri vechi. Direct proporţional, reţeaua extinsă de amici e şi ea "plină". Adică nu-i nici un ochi liber în ţesătura socială. Să intre şi el sau şi ea în rândul lumii şi să-şi găsească un creştin cu care să facă sex, să meargă la hipermarket şi să se-afişeze la party-uri.

RECONFORTANT. Deci cum faci în ziua de azi să-ţi găseşti un partener, la vârste-naintate, dacă nu-l ai deja? Aşa se naşte sexul la birou. Un paliativ. O modalitate facilă şi la-ndemână de-a face sex. De-a nu uita ce-nseamnă apropierea fizică De-a compensa neajunsuri personale. În plus, cu asta vin şi bonusurile. Şi nu ne referim la sexul "contra cost" în cadrul relaţiilor profesionale, ci la confortul psihic şi atmosfera relaxată care se nasc drept urmare. Aşadar, din păcate, sexul la birou devine uneori singurul colac de salvare pentru o populaţie mai puţin norocoasă, muncită în exces, frustrată, deprimată şi neconsolată.

×
Subiecte în articol: punctul pe g