x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sir Sean Connery, anchetat pentru fraudă fiscală

Sir Sean Connery, anchetat pentru fraudă fiscală

08 Oct 2010   •   00:00
Sir Sean Connery, anchetat pentru fraudă fiscală

Actorul scoţian Sean Connery şi soţia lui, Micheline, au primit o citaţie care îi somează să se prezinte pe 15 octombrie în faţa unui judecător spaniol din Marbella, în cadrul unei anchete care vizează o fraudă imobiliară.



Ziarul local Sur anunţa, ieri, în ediţia lui electronică că "reprezentanţi ai autorităţilor britanice din Spania au indicat justiţiei spaniole adresa exactă din Bahamas a cuplului Connery".

Ricardo Puyol, judecătorul care instrumentează dosarul, a declarat că în caz de neprezentare a actorului scoţian, în vârstă de 80 de ani, şi a soţiei sale, "va utiliza toate mijloacele legale prevăzute, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru a-i obliga să o facă".

Sean Connery şi soţia sa de origine franceză Micheline au fost anchetaţi, în iulie, pentru o presupusă fraudă fiscală în valoare de 1,6 milioane de euro, în urma unor tranzacţii imobiliare încheiate în sudul Spaniei, a precizat presa spaniolă, citând surse judiciare.

Această fraudă ar fi fost comisă cu ocazia vânzării unor terenuri în Malaga de către o firmă de tranzacţii imobiliare la care actorul scoţian era asociat. De altfel, Sean Connery a deţinut şi o vilă în staţiunea Marbella până la sfârşitul anilor '90.

Numele lui Sean Connery a apărut şi luna mai, în cadrul unei anchete preliminarii ce a fost coordonată de un judecător din Marbella, care se referea printre altele, la spălare de bani şi abuz în serviciu, cu ocazia vânzării vilei actorului în 1999.

Potrivit El Pais, citat de Mediafax, Sean Connery a cumpărat, la începutul anilor '70, o vilă pe malul mării, între San Pedro Alcantara şi Puerto Banus, la est de centrul oraşului Marbella. Actorul a pus în vânzare casa, aflată pe malul mării, în 1998, pentru 9 milioane de dolari. Reşedinţa a fost transformată în complex de apartamente de lux după această tranzacţie, considerată "suspectă" de către anchetatori.

Cu ajutorul unor noi documente, descoperite în cadrul unei anchete despre acest caz, denumit "Goldfinger" de către poliţiştii spanioli, anchetatorii au reuşit să facă legătura cu tranzacţiile imobiliare suspecte din Malaga.

Staţiunea balneară Marbella a fost deja zdruncinată, în ultimii ani, de un scandal de corupţie imobiliară, în urma căruia a fost schimbată toată echipa din conducerea municipală.

Sean Connery şi-a început cariera artistică în anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond. Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones şi Ultima cruciadă", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcană pentru hoţ" sau "Incoruptibilii", cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar. În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului - Institutul American de Film i-a decernat premiul pentru întreaga carieră.

×
Subiecte în articol: magazin