x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Slogan nazist, pe spatele echipamentului unor pompieri din Germania

Slogan nazist, pe spatele echipamentului unor pompieri din Germania

22 Mai 2008   •   00:00

“Rapid ca un ogar, aspru ca pielea şi dur ca oţelul Krupp”. Aşa a descris Adolf Hilter, în 1935, tineretul nazist. Recent, sloganul a apărut pe spatele echipamentului purtat de o unitate de pompieri din estul Germaniei

“Rapid ca un ogar, aspru ca pielea şi dur ca oţelul Krupp”. Aşa a descris Adolf Hilter, în 1935, tineretul nazist. Recent, sloganul a apărut pe spatele echipamentului purtat de o unitate de pompieri din estul Germaniei, informează Rompres. Pompierii voluntari, din localitatea Gross Gaglow, au dat de necaz după ce s-au prezentat la o competiţie locală cu celebrul moto pe spate, scris cu caractere gotice. Cuvintele sunt exact aceleaşi pe care, într-un discurs ţinut în 1935, liderul nazist le-a rostit referindu-se la caracteristicile ideale ale tinerilor, ele devenind rapid sloganul organizaţiei de tineret a Partidului Nazist. Un reporter prezent la competiţie, citat de Spiegel Online, a precizat că cei opt pompieri au purtat tricourile cu infama inscripţie pe întreg parcursul evenimentului, fără ca cineva să observe sau să le ceară vreo explicaţie. Cînd organizatorii competiţiei au realizat ce stă scris pe spatele bărbaţilor, le-au cerut acestora să precizeze motivul pentru care au ales să se prezinte astfel îmbrăcaţi. Ei au precizat că au primit tricourile cadou şi că nu ştiau nimic despre originile sloganului. Acum, autorităţile investighează dacă cei opt spun adevărul sau dacă nu cumva au apărut intenţionat cu acel slogan pe spate, ştiindu-se faptul că extremiştii de dreapta încearcă să se infiltreze în serviciile voluntare de pompieri pentru a-şi mări suportul electoral.

 

Pentru Cynthia Nixon, bărbatul ideal este o femeie

Actriţa americană Cynthia Nixon, cunoscută pentru rolul său din “Totul despre sex”, a declarat că pentru ea bărbatul ideal este o femeie. Vedeta, notează site-ul Bang Showbiz, citat de Rompres, are o relaţie de aproape cinci ani cu Christine Marinoni, o activistă în domeniul educaţiei. “Pentru mine, bărbatul ideal este o femeie. Simt că ea intuieşte mult mai bine ce se întîmplă cu mine. E mult mai dispusă să trateze o relaţie ca pe un parteneriat”, a declarat Nixon. Actriţa, în vîrstă de 42 de ani, care are doi copii − o fiică de 11 ani şi un fiu de cinci ani − cu fostul iubit, muzicianul Danny Mozer, nu este sigură că ar mai fi iubit-o pe Marinoni dacă ar fi fost bărbat. “Dacă ar fi fost bărbat, n-ar fi fost oare diferită? Ar mai fi fost ea cum este acum? Ar mai fi fost atît de devotată?”, a adăugat Cynthia Nixon.

 

Şosete pentru cîinii poliţişti din Paris

Cîinii poliţişti din capitala franceză vor fi dotaţi pe viitor cu şosete “cu talpă de cauciuc anti-străpungere” pentru a li se proteja labele sau pentru a nu da peste cap locul unei infracţiuni, a indicat miercuri poliţia locală, relatează Rompres. Potrivit acesteia, şosetele au fost puse la punct de serviciile sale tehnice pentru cîinii unităţii canine a poliţiei urbane de proximihtate. “Pe viitor, poliţiştii de la acest serviciu vor putea să-şi trimită cîinii pe orice teren de intervenţie fără să-şi facă griji pentru labele animalului, adesea puse la încercare cînd solul este accidentat ca urmare a unui atentat, a unei surpări sau făcut impracticabil” în timpul unor operaţiuni împotriva traficului de droguri. Ele vor permite, de asemenea, păstrarea nealterată a locului unui infracţiuni, se adaugă în comunicat, precizîndu-se că este vorba de “prima colecţie de şosete canine operaţionale”.

 

×
Subiecte în articol: magazin