x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şoferiţa

Şoferiţa

de Oana-Maria Baltoc    |    04 Apr 2008   •   00:00

Cristimica vrea carnet: “Am nevoie doar  de un instructor blând”. Frumoasa prezentatoare a ştirilor sportive de la Antena 1 Cristina Dochianu a decis să îngroaşe rândurile şoferilor. Nu o sperie traficul infernal din Capitală, ba chiar este încântată la gândul că va sta blocată în propriul autovehicul, şi nu într-un taxi.

Cristimica vrea carnet: “Am nevoie doar  de un instructor blând”. Frumoasa prezentatoare a ştirilor sportive de la Antena 1 Cristina Dochianu a decis să îngroaşe rândurile şoferilor. Nu o sperie traficul infernal din Capitală, ba chiar este încântată la gândul că va sta blocată în propriul autovehicul, şi nu într-un taxi. “Nu-mi place să depind de taxiuri. Am nevoie de o maşină cu care să mă deplasez prin oraş, la facultate, la serviciu”, se entuziasmează Cristimica pe măsură ce descoperă la ce servesc butoanele aflate pe bordul bolidului. “E şi ăsta un început. Uite, am învăţat să decapotez maşina”, se alintă vedeta Antenei 1. 

 

 

Responsabilă. E clar. După ce s-a lăsat fotografiată la volanul unei decapotabile Volvo, obţinerea permisului nu mai este decât o chestiune de timp. “Am nevoie de un instructor blând şi răbdător. Codul rutier este acasă, pe un raft, şi aşteaptă să fie deschis”, spune Cristina. Deja ştie ce reprezintă o parte dintre semnele de circulaţie, şi ca să ne convingă de faptul că nu se laudă aiurea ocheşte un indicator rutier “parcarea interzisă”, ne explică rapid cum stă treaba cu “înainte sau la dreapta”, “giratoriu” şi “obligatoriu la dreapta”, după care ne asigură că va fi o şoferiţă responsabilă: “În oraş o să merg cu 60 la oră, promit”, dar ştie foarte bine că pe autostradă poate să bage piciorul în acceleraţie. Deocamdată nu poate decât să viseze la momentul când o să ruleze pe şoselele patriei, în maşina folosită pentru şedinţa foto, pe care am parcat-o pe aleile parcului Herăstrău.

 

 

Vine poliţia… Vrea o maşină albastră, “cu ochi frumoşi”, mărturiseşte prezentatoarea în timp ce studiază atent designul farurilor şi se declară mulţumită. La ce ochi focoşi are viitoarea şoferiţă, nu e de mirare că ridică asemenea pretenţii estetice. Curajoasă, Cristimica roteşte cheia în contact, se lasă în scaunul din piele şi… hopa, maşina Poliţiei rutiere trece încet pe lângă ea. Zâmbeşte frumos domnilor poliţişti, care se lasă păcăliţi de aerul încrezător al domnişoarei aflate pe scaunul şoferului şi trec mai departe fără să pună întrebări.

 

 

Femeia la volan. Încercăm să o aducem pe Cristina cu picioarele pe pământ şi îi amintim ce se spune despre femeia la volan: dezastru pe patru roţi. “Probabil că este adevărat”, râde vedeta Antenei 1. Dar este hotărâtă să le arate celor care sunt convinşi de acest lucru, că mai există şi excepţiile de la regulă. Cert este că şoferiţa noastră s-a făcut remarcată în timpul petrecut în Herăstrău. A cucerit câţiva tineri care s-au nimerit în zonă cu maşina. Atât le-a trebuit. De cum au observat-o pe Cristimica, am ştiut că vom avea spectatori. Ne-au dat târcoale de vreo trei-patru ori, lungindu-şi gâturile în încercarea de a admira “peisajul”.

×
Subiecte în articol: cover story