x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Spania, lider mondial la consumul de cocaină

Spania, lider mondial la consumul de cocaină

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2008   •   00:00

Spania se află pe primul loc în lume în ceea ce priveşte consumul de cocaină. Poziţia, deloc fericită, vine în urma unei anchete sociale cu privire la alcool şi droguri pentru perioada 2007/2008, informează presa spaniolă, citată de Agerpres.



Potrivit miniştrilor spanioli de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, şi sănătate şi consum, Bernat Soria, practic jumătate din spitalizările cauzate de abuzul de droguri (46%) îşi au originea în consumul de cocaină. În ciuda faptului că gradul de consum este mic - 3% din populaţia cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani susţine că a încercat cocaină în ultimul an, iar 1,6% consumă în mod obişnuit - Spania rămâne ţara unde se consumă cel mai mult acest drog, urmată fiind de foarte aproape de SUA, notează cotidianul Publico.

Pe de altă parte, Spania este a doua ţară din lume, în urma Statelor Unite, unde se confiscă cele mai mari cantităţi de droguri, potrivit ministrului Rubalcaba.Aceeaşi anchetă a relevat însă faptul că nivelurile cele mai scăzute din 1997 au fost înregistrate la consumul de alcool şi tutun; aceste rezultate, susţin jurnaliştii La Razon, se datorează legii antitabac din 2006 şi introducerii carnetului de conducere cu puncte.

×
Subiecte în articol: lumea