x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Studiu: 25% dintre britanice consumă prea mult alcool

Studiu: 25% dintre britanice consumă prea mult alcool

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00

Cel puţin 25% dintre femeile din Marea Britanie consumă mai mult alcool decăt este recomandat pentru menţinerea sănătăţii, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail şi citat de Rompres

Cel puţin 25% dintre femeile din Marea Britanie consumă mai mult alcool decăt este recomandat pentru menţinerea sănătăţii, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail şi citat de Rompres.

Potrivit studiului, realizat de Oficiul guvernamental pentru statistici naţionale, milioane de britanici consumă mai mult alcool decăt cred, intrucăt estimările privind tăria băuturilor nu au fost actualizate.

Un pahar de vin, care a fost mereu contabilizat sub forma unei unităţi de alcool, ar trebui de fapt să reprezinte două unităţi.

Efectul actualizării este mai mare pentru femei, intrucăt majoritatea estimărilor privind alcoolul implică vinul.

Vinul reprezintă 20% din totalul băuturilor alcoolice consumate de bărbaţi, insă procentul creşte la peste 40% in cazul femeilor. Â Â Â Â Â Â Â Â Â

Sub vechea metodă de măsurare, aproximativ 14% dintre femeile cu vărste intre 25 şi 65 de ani consumau alcool peste limita recomandată de 14 unităţi pe săptămănă. Potrivit noilor estimări, cel puţin 25% depăşesc această limită.

Pentru a nu intra in această categorie, o femeie trebuie acum să consume maximum două pahare de vin pe zi.

Potrivit autorilor studiului, cele mai multe dintre femeile care consumă alcool peste limită sunt cele cu venituri mari şi cu un statut profesional inalt.

Printre motivele pentru care vechile metode de estimări au devenit inexacte se numără paharele mai mari de vin folosite in baruri, restaurante şi case, căt şi creşterea concentraţiei de alcool. In urmă cu 30 de ani, vinul conţinea aproximativ 9% alcool. Acum, această concentraţie se situează in medie la 14%.

Â

×
Subiecte în articol: magazin alcool