x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Să găseşti bani, cea mai plăcută experienţă a omului. STUDIU

Să găseşti bani, cea mai plăcută experienţă a omului. STUDIU

21 Ian 2013   •   13:21
Să găseşti bani, cea mai plăcută experienţă a omului. STUDIU

Să găseşti bani pe stradă este cea mai plăcută experienţă pe care un om o poate avea, reiese dintr-un studiu în care la 80 de voluntari li s-au monitorizat undele cerebrale pentru a se determina plăcerea sau neplăcerea provocată de diferite experienţe. Studiul a inclus şi un chestionar, în care experienţele au fost notate conform unei scale de la minus 100 la 100.

Găsirea de bani pe stradă a fost cea mai apreciată exprienţă inclusă în studiu, obţinând scorul mediu de 83. Bărbaţii apreciază această experienţă mai mult, scorul în cazul lor fiind de 90, în timp ce femeile pun mai puţin preţ pe această experienţă decât bărbaţii, scorul lor fiind de 80.

Alte experienţe plăcute sunt joaca cu pui de câine - scorul 68 sau a te uita la fotografii cu bebeluşi care zâmbesc - 51.

În cazul experienţelor neplăcute, zgomotul unei viori la care se cântă fals a obţinut scorul de - 56, în timp ce imaginile cu dinţi stricaţi şi copii care plâng au obţinut scorul de - 38.

Studiul a fost realizat de Universitatea Birkbeck, din Londra. Potrivit aceluiaşi studiu, femeile găsesc viaţa mai plăcută decât bărbaţii, pe scala plăcerilor ele obţinând scorul 66, faţă de bărbaţi - 58. 

×