x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun stuff by ANUŞKA

stuff by ANUŞKA

30 Apr 2009   •   00:00
stuff by ANUŞKA
Sursa foto: /iStock Photo

CURIOZITATE. De ce, dacă te afli lângă soacră şi-ţi sună telefonul, ar trebui să-i şi dai raportul legat de apelant? Şi dacă totuşi insistă să afle cu cine-ai vorbit tu la telefon în prezenţa ei şi în condiţiile în care fiu-său se afla tot în încăpere, ce răspunzi?



Să-i explici muierii, cu frumosul, că plodul ei nu e singura fiinţă cu care relaţionezi pe lumea asta? Oare ar pricepe? Să-i explici scorpiei că, la drept vorbind, de ce anume îşi bagă ea curiozitatea-n telefonu' tău? S-o ignori? Să-i spui că te-a sunat Maica Tereza să-ntrebe dac-a ajuns vremea bună şi pe-aici, că ea a trimis-o de mult, dar i s-a bulit radaru' celest şi-acum nu e sigură c-a nimerit unde trebuie? Să-i spui că te-a sunat Papa s-o invite pe soacră-ta la Vatican? Cu un singur bilet - dus! Sau s-o ignori pur şi simplu, sperând că, în timp, o să devină invizibilă? Hocus, pocus!

DISCRIMINARE. Bărbaţii, de obicei, nu prepară drob, friptură de miel sau ouă roşii. Pe care, altfel, le clefăne cu chef de sărbătorile legale. Dar ştiu în schimb să se revolte şi să-şi umfle pieptul că de ce să le dea firma femeilor liber vinerea, înainte de zilele sfinte? Lor de ce da şi lor de ce nu? Păi, simplu. Pentru că voi aţi profita de ziua asta liberă ca să dormiţi sau ca să râgâiţi în faţa televizorului, cu ochii pironiţi pe vreun canal sportiv, în timp ce femeia munceşte mai mult acasă decât ar fi făcut-o în ziua aia, la serviciu. Sau, s-o luăm altfel. Să zicem că femeia n-are liber vineri şi vine la serviciu ca să nu se simtă bărbaţii singuri şi frustraţi pe motive discriminatorii. Dar oare nu bărbatul va fi acela care de-ndată ce vine sărbătoarea o să-ntrebe înfrigurat unde-i fripturica lui, unde-i prăjiturica lui şi unde-i berica lui? Nu ştim. Dar în caz că totuşi întreabă, bărbatul să afle că necesităţile se găsesc fie în raft, la magazinul închis de Sărbători, fie pe masa altei gospodine, care vineri a "stat" acasă.

×
Subiecte în articol: punctul pe g