x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stuff by ANUŞKA

Stuff by ANUŞKA

14 Aug 2009   •   00:00
Gherţoi excentric.
Unii cred că dacă se află într-un anturaj important, valoarea se va pogorî şi-asupră-le. De exemplu, o tanti pensionară, vânzătoare la un butic din zona bună a staţiunii Mamaia, căreia îi cer două pungi de pufuleţi şi-o apă, în valoare totală de 10 lei.

În loc de 50 de bani rest, duduia căruntă îmi aruncă scârbos o pastilă de ciungă. Mă arăt imună la mica ei atenţie. Mârţoaga mai împinge niţel ciunga, să plec dracului. Elegant, îi replic babei că doresc bani. N-are. Nu-i nimic, aştept să schimbe sau să-mi returneze un leu întreg.

De-a dreptul uluită, mortăciunea holbează ochii la mine şi urlă că nu-i posibil să-mi dea rest mai mult decât face. Şi expun hoaştei că prefer să-i fiu eu datoare decât ea mie (poate pricepe unde bat). Evident, nu agreează propunerea. În spate, o tânără vrea apă la 3,5 lei. Pe ea o servea chiar patroana care-mi sâsâise printre dinţi că n-a pomenit atâta ţigăneală pentru 50 de bani. Tânăra întreabă politicos patroana dacă poate cumpăra apa cu 3 lei şi-o ciungă. Iritată, aia răspunde că da, în caz că guma e achiziţionată de la magazin. După care urlă către mârţoagă să-mi dea restul. Mârţoaga scoate 50 de bani şi mi-i dă. Ce înţelegem noi de-aici? Că vaca avea, de fapt, rest. Că vaca, deşi probabil avea un salariu de rahat şi în afara orelor de program, când mergea la piaţă, se uita la ultimul bănuţ, aflându-se la Mamaia în shop îşi imagina că e la fel de avută ca toate loazele de week-end şi că asta îi permite să facă pipi în capul oricui. La barul de pe plajă frappe-ul costă 10 lei. Niciodată, nimeni, în nici un caz, nu va returna 1 leu. Umblă vorba  că ar fi de mare porc să-i şi aştepţi. Partea de-a dreptul hazlie a poveştii e că toţi gherţoii din jur, văzându-mă orăcăind aşa, nu şi-au închipuit o clipă că eu nu fac decât să ţip pentru nişte principii, ci au privit admirativ şi uşor încurcaţi, ca şi cum aş fi fost un gherţoi mai excentric decât ei.

×
Subiecte în articol: punctul pe g