x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA avertizează: Europa riscă să devină o “platformă pentru terorism”

SUA avertizează: Europa riscă să devină o “platformă pentru terorism”

de Corina Andriuta    |    16 Ian 2008   •   00:00
SUA avertizează: Europa  riscă să devină o “platformă pentru terorism”

15:37 • Ameninţarea cea mai serioasă pentru securitatea SUA poate veni chiar din Eropa a spus Ministrul securităţii naţionale Michael Chertoff, citatde lenta.ru.


Ameninţarea cea mai serioasă pentru securitatea SUA poate veni chiar din Eropa a spus Ministrul securităţii naţionale Michael Chertoff, citatde lenta.ru.

 

TENDINŢE. Într-un interviu acordat BBC World News America, Chertoff a menţionat că în ultimul timp în Europa se observă o creştere a terorismului. Pentru argumentarea celor spuse, el a făcut referire la atentatele care au avut loc la Madrid şi Londra . Mai mult de atât, Chertoff a atras atenţia că în Europa vin mulţi cetăţeni din Orientul Mijlociu şi Asia care au ca scop astfel de atentate. Oficialul american a spus că SUA vă înăspri controlul celor care vin din Europa, pentru că cetăţenii Uniunii Europene pot veni în SUA fără viză. “Faptul că în SUA nu au mai avut loc atentate teroriste din 2001 nu este un motiv pentru a ne linişti. Când văd ce se întâmplă în Marea Britanie, Germania, Spania, Pakistan sau Bali nu pot spune că terorismul a cedat. Din contra, cred că organizaţia Al Quaeda a devenit şi mai curajoasă”, a declarat Michael Chertoff.

 

×
Subiecte în articol: magazin