x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / O milionară din America, condamnată la 11 ani de închisoare pentru sclavie

SUA / O milionară din America, condamnată la 11 ani de închisoare pentru sclavie

de Veronica Micu    |    27 Iun 2008   •   00:00
SUA / O milionară din America, condamnată la 11 ani de închisoare pentru sclavie

12:00 • Varsha Sabhnani, o femeie înstărită din New York, a fost condamnată, ieri, la 11 ani de închisoare pentru că a ţinut în sclavie două femei din Indonezia, forţîndu-le să muncească pînă la 20 de ore pe zi, timp de mai mulţi ani.

Varsha Sabhnani, o femeie înstărită din New York, a fost condamnată, ieri, la 11 ani de închisoare pentru că a ţinut în sclavie două femei din Indonezia, forţîndu-le să muncească pînă la 20 de ore pe zi, timp de mai mulţi ani.

CRUZIME. Născută în India, Varsha Sabhnani împreună cu soţul ei, Mahender Sabhnani, au fost acuzaţi în decembrie anul trecut pentru că le-au obligat să muncească pe cele două femei, au adăpostit imigranţi fără documente şi pentru conspiraţie în ceea ce procurorii numesc "o formă modernă de sclavie". Soţiul ei, Mahender Sabhnani, va fi condamnat astăzi de Curtea federală în Central Islip, din Long Island. Avocaţii apărării spun că victimele au inventat povestea şi că au halucinaţii. Cuplul, care deţine o fabrică internaţională de parfumuri şi un business de distribuţie, a ţinut două femei din Indonezia în casa lor din Muttontown, New York. Ancheta a început cînd una din victime a fost găsită într-o gogoşerie, îmbrăcată în zdrenţe, avînd răni deschise în spatele urechilor. A doua victimă a fost găsită în casa milionarilor, ascunsă într-un dulap sub scările de la subsol. Procurorii au spus că cei doi soţi, ambii cu cetăţenie americană, le-au adus pe cele două femei identificate doar cu numele de Samirah, de 51 de ani, şi Enung, de 47 de ani, în Statele Unite din Indonezia promiţîndu-le un salariu de 200 de dolari pe lună pentru sarcini domestice. În schimb, femeile au povestit cum au fost bătute cu mătura, opărite şi forţate să mănînce ardei iuţi şi să facă treburile domestice. Ambele au fost forţate să doarmă pe jos şi să fure mîncare pentru că nu erau hrănite suficient, au spus anchetatorii.

×
Subiecte în articol: magazin