x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / Senatul a aprobat numirea lui Panetta în fruntea CIA

SUA / Senatul a aprobat numirea lui Panetta în fruntea CIA

12 Feb 2009   •   00:00
SUA / Senatul a aprobat numirea lui Panetta în fruntea CIA

Comisia de informaţii a Senatului american a votat aseară în favoarea confirmării lui Leon Panetta în fruntea CIA, transmit AFP şi Agerpres. Această aprobare a fost obţinută în timpul unei reuniuni restrânse a comisiei, a anunţat purtătorul ei de cuvânt Phlip LaVelle.



Numirea lui Panetta, o alegere surpriză a preşedintelui Barack Obama pentru a conduce Agenţia Centrală de Informaţii americană, a fost aprobată fără nicio opoziţie. "Leon Panetta are integritatea şi judecata necesare pentru a asigura că CIA îşi îndeplineşte misiunea - să producă informaţia vitală pentru securitatea noastră naţională - fără sacrificarea valorilor naţionale", a estimat senatoarea Dianne Feinstein, preşedinte al comisiei, citată într-un comunicat. "El a promis comisiei senatoriale de informaţii că nu va autoriza tehnici de interogatoriu coercitive, închisori secrete sau transfer de terorişti prezumtivi în ţări care practică tortura", a adăugat ea.

Confirmarea lui Panetta în această funcţie urmează a primi aprobarea deplină a Senatului "cât mai curând posibil", încheie comunicatul. Panetta, 70 de ani, este un om politic cu competenţe bugetare recunoscute. Obama a declarat că l-a ales pentru talentul său managerial şi abilitatea de a repara relaţiile agenţiei cu Congresul după două mandate furtunoase ale fostului preşedinte George W. Bush.

×
Subiecte în articol: lumea