x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sudul Spaniei condamnă decretul

Sudul Spaniei condamnă decretul

de Horatiu Sima    |    11 Noi 2007   •   00:00

Considerind decizia luată de Guvernul italian drept una imorală. mai multe organizaţii apără drepturile cetăţenilor romini de etnie romă din Cizmă, dar sunt sceptice in privinţa migrării lor in Spania

CONDAMNARE. Principalele organizaţii neguvernamentale din Cordoba au condamnat decretul Guvernului de la Roma de expulzare a cetăţenilor romăni de etnie romă din Italia, rămănănd insă rezervate cu privire la posibilitatea ca aceştia că migreze spre Spania. Asociaţia Proimigraţie din Cordoba (APIC) a calificat decretul-lege al Guvernului italian drept "o decizie nu doar imorală, ci şi de o legalitate indoielnică, deoarece este vorba de cetăţeni europeni".

Â
RURAL. Cu toate acestea, ea a precizat, prin vocea purtătorului său de cuvănt, Angel Madero, că imigran
ţii romăni expulzaţi din Italia nu riscă să migreze in masă in Spania, pentru a se integra, eventual, şi in numeroasa comunitate romănească din Cordoba."Populaţia romănească de etnie romă este orientată spre zonele rurale agricole, iar in cazul in care unele persoane expulzate din Italia ar veni la Cordoba, nu s-ar instala in capitala provinciei, ci in zonele unde se găseşte de lucru la munca cămpului", a declarat Madero.

Â
BARBARIE. Aceeaşi pozi
ţie a fost exprimată şi de Carlos Arce, purtătorul de cuvănt pe probleme de imigraţie al Asociaţiei Pentru Drepturile Omului (APDH) din Cordoba."Este o barbarie că se procedează in acest fel", s-a revoltat acesta. "Sunt cetăţeni cărora li se garantează libera circulaţie introdusă in cadrul Uniunii Europene graţie unor acorduri pe care le-a semnat, printre alţii, şi statul italian", a adăugat el."Nu avem dovezi că aceste persoane vor veni in Spania, pentru că primul lucru pe care il vor face va fi să plece in ţara lor, iar de acolo este posibil să reinceapă să migreze, dar nu este sigur", a precizat Arce.

          Â

×
Subiecte în articol: magazin