x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Supravieţuitorul - Petr Falc s-a chinuit să-l imite pe Sergiu Nicolaescu

Supravieţuitorul - Petr Falc s-a chinuit să-l imite pe Sergiu Nicolaescu

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iul 2007   •   00:00
Supravieţuitorul - Petr Falc s-a chinuit să-l imite pe Sergiu Nicolaescu


Distribuit in rolul principal din lung-metrajul „Supravieţuitorul", actorul ceh Petr Falc s-a chinuit să semene cu personajul „comisarul Moldovan", interpretat in tinereţe de Sergiu Nicolaescu.



Distribuit in rolul principal din lung-metrajul „Supravieţuitorul", actorul ceh Petr Falc s-a chinuit să semene cu personajul „comisarul Moldovan", interpretat in tinereţe de Sergiu Nicolaescu.

Petr Falc recunoaşte că rolul pe care l-a primit a fost pregătit in mare grabă datorită timpului avut la dispoziţie: "N-am avut foarte mult timp la dispoziţie, dar Sergiu Nicolaescu m-a ajutat foarte mult să inţeleg personajul. Am văzut «Revanşa» şi am studiat felul in care se comportă comisarul Moldovan, reacţiile, gesturile sale, iar pe platoul de filmare regizorul mi-a exemplificat tipul de atitudine pe care-l dorea. Prima schimbare pe care am făcut-o a fost că m-au tuns ca in anii '40. Cei de la machiaj mi-au schimbat forma sprăncenelor şi forma nasului (cu o plastilină specială). In plus, port lentile de contact căprui, pentru că eu am ochii albaştri".

ULIŢA CEHĂ. Cu toate că resimte ca pe un dezavantaj faptul că publicul din Romănia are deja o imagine clară asupra comisarului Moldovan, din filmele anilor '70, actorul speră că "măcar parţial" a reuşit să-i semene acelui personaj cu care s-au obişnuit spectatorii. După ce au căutat fără succes in Romănia un interpret al comisarurului Moldovan la tinereţe, regizorul Sergiu Nicolaescu şi producătorii de la MediaPro Pictures şi-au extins casting-ul in Cehia. Cine este cel pe care l-au ales? Petr Falc are 31 de ani, a absolvit o şcoală particulară de actorie la Praga, este manechin şi actor, iar pănă acum a apărut in multe campanii publicitare şi a avut un rol secundar intr-un serial de televiziune in Cehia. El a fost anunţat de agenţia care il impresariază să se prezinte la casting in Praga. "De prima dată cănd l-am văzut pe Sergiu Nicolaescu m-am găndit că nu poate fi altceva decăt regizor, are o personalitate foarte puternică şi impresionează foarte mult prin simpla prezenţă. Ne-am intălnit de două ori - prima dată am discutat puţin despre personajul pe care urma să-l interpretez, iar a doua oară am dat şi o probă din scenariu", a povestit actorul. Aşa se face că a ajuns să interpreteze un personaj pe care il vede ca pe un "tip dur, dar foarte corect". "Imi place că e foarte dedicat cauzelor in care crede, că nu abdică de la principiile sale şi că tot ceea ce face e bine calculat şi cu toate astea are o viteză de reacţie fantastică", spune Petr Falc despre comisarul Moldovan.

RITM INFERNAL "Cel mai greu a fost că am filmat numai noaptea, iar eu nu eram obişnuit cu ritmul ăsta - in ultimul an am avut un rol intr-o producţie tv in Cehia şi, fiind in studio, filmam doar ziua. Şi cu lentilele de contact m-am obişnuit mai greu, pentru că nu purtasem niciodată pănă acum" - spune Petr. Incepute la Praga in iunie, filmările pentru "Supravieţuitorul" continuă in Romănia. Filmul il are pe Sergiu Nicolaescu in triplă ipostază de regizor, co-scenarist şi interpret al comisarului Modovan ajuns la vărsta de 70 de ani. Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Cristi Iacob, George Alexandru, Jean Constantin, Ileana Lazariuc, Lucian Viziru.

×