x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sute de animale au murit într-o grădină zoologică indoneziană

Sute de animale au murit într-o grădină zoologică indoneziană

17 Aug 2010   •   00:00

Neglijenţa şi neînţelegerile din cadrul conducerii celei mai mari grădini zoologice din Indonezia, din Surabaya, au provocat moartea a sute de animale în ultimii doi ani, cel mai recent deces fiind, în ultimul weekend, acela al unui tigru dintr-o specie rară, de Sumatra, a anunţat luni un oficial local citat de AFP.



Un tigru de Sumatra, în vârstă de 20 de ani - o specie pe cale de dispariţie -, a murit sâmbătă. O leoaică a murit miercurea trecută, iar o femelă cangur, cu două zile înainte.

Din iunie până în august, 20 de animale au murit din cauza bolilor şi a proastelor condiţii de viaţă, ca de exemplu cuştile suprapopulate, notează Agerpres.

"În ianuarie, 13 pui de varani au murit din cauza cuştilor suprapopulate şi a lipsei de lumină", potrivit oficialului local, care adaugă că în 2008 au murit 362 de animale, iar anul trecut 327, majoritatea deceselor fiind cauzate de maladii tratabile precum pneumonia, diareea, precum şi de malnutriţie.

Mii de animale trăiesc în prezent în cuşti mult prea mici şi murdare, afirmă acesta.

Din cauza conflictelor interne din cadrul conducerii legate de gestionarea grădinii zoologice, cuştile nu au mai fost renovate de aproape 20 de ani, deşi guvernul a acordat credite în fiecare an pentru acest lucru.

×
Subiecte în articol: lumea