x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Telegondolele din staţiunile Sinaia şi Azuga vor fi inaugurate măine

Telegondolele din staţiunile Sinaia şi Azuga vor fi inaugurate măine

14 Dec 2007   •   00:00

Telegondolele care inlocuiesc vechile instalaţii de transport pe cablu din staţiunile prahovene Sinaia şi Azuga vor fi inaugurate, sămbătă, cănd va fi deschis, oficial, sezonul de schi, la eveniment fiind aşteptat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Telegondolele care inlocuiesc vechile instalaţii de transport pe cablu din staţiunile prahovene Sinaia şi Azuga vor fi inaugurate, sămbătă, cănd va fi deschis, oficial, sezonul de schi, la eveniment fiind aşteptat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Sămbătă, la ora 12.00, va avea loc inaugurarea telegondolei din staţiunea Sinaia, care va face legătura intre cota 998 şi cota 1400.

Potrivit Primăriei Sinaia, la acest eveniment este aşteptat să participe premierul Călin Popescu Tăriceanu, in condiţiile in care o parte din fondurile necesare realizării acestui proiect sunt de la Guvern.

Proiectul telegondolei din Sinaia face parte din programul de dezvoltare a domeniului schiabil al staţiunii. Conform datelor furnizate de Primăria Sinaia, telegondola, construită de firma austriacă Doppelmayr, va avea 35 de gondole cu o capacitate de opt persoane pentru fiecare cabină, capacitatea totală de transport urmănd a fi de 1.700 de persoane pe oră.

Lungimea traseului este de 1.310 metri, telegondola urcănd la o diferenţă de nivel de 442 de metri.


Tot sămbătă, la ora 13.00, va fi inaugurată şi telegondola din staţiunea Azuga.

Primarul oraşului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat, vineri, că noua instalaţie de transport pe cablu, care inlocuieşte vechiul telescaun de pe părtia Sorica, are ca punct de plecare baza părtiei Sorica şi urcă pănă la altitudinea de 1530 de metri, avănd o capacitate de transport de 2.000 de persoane pe oră. Telegondola are 49 de cabine, fiecare cu o capacitate de opt persoane.

Potrivit sursei citate, cabinele telegondolei, care vor urca cu o viteză de şase 6 metri pe secundă, vor parcurge traseul de la baza părtiei pănă la cota 1530, pe o lungime de 1 800 de metri şi la o diferenţă de altitudine de 550 de metri, in cinci minute, in condiţiile in care vechea instalaţie de transport parcurgea acelaşi traseu in 17 minute.

Investiţia pentru construirea telegondolei de la Azuga este privată, valoarea acesteia fiind de 5 milioane de euro. Telegondola va deservi intregul domeniu schiabil al staţiunii Azuga, care cuprinde părtiile Sorica, Sorica Sud, Cazacu şi La Stănă, ce se intind pe o lungime totală de aproximativ şase kilometri.

  • MediafaxÂ

×
Subiecte în articol: magazin sinaia