x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teroriştii au pregătit atacurile mai multe luni, stabilind "camere de control" în cele două hoteluri

Teroriştii au pregătit atacurile mai multe luni, stabilind "camere de control" în cele două hoteluri

27 Noi 2008   •   00:00

Teroriştii care au comis atacurile din Bombay au creat iniţial "camere de control" în hotelurile de lux Taj Mahal şi Trident/Oberoi şi au planificat atentatele "pe parcursul mai multor luni", a declarat un ministru, citat de agenţia PTI, în pagina electronică.



Kapil Sibal a declarat că atacurile au fost plănuite pe parcursul "mai multor luni" şi că teroriştii nu aveau mitraliere AK-47, ci arme sofisticate precum MP-6.

"Teroriştii au identificat ţintele din timp. Cineva le-a spus înainte. Au elaborat planuri uriaşe înainte de incident. Teroriştii au venit cu o navă mai mare, iar apoi s-au îmbarcat în bărci pneumatice pe care le-au ancorat (la Bombay, n. red.)", a declarat Sibal pentru CNBC.

"Teroriştii nu au atacat oameni la întâmplare. A fost un plan bine pus la punct", a mai spus Sibal.

Teroriştii au avut drept ţinte câţiva poliţişti, a spus el, adăugând că aceştia i-au împuşcat la câteva minute după ce au sosit aici.

Potrivit ipotezelor care au fost lansate în cadrul anchetei privind acest incident sângeros, o posibilă aripă navală a grupării Lashkar-e-Taiba, care îşi are bazele în Pakistan, ar putea fi implicată în atacurile foarte bine plănuite, soldate cu moartea a 125 de persoane.

Ministerul de Interne a declarat că teroriştii au venit pe mare şi au ajuns în oraş în bărci, iar ulterior s-au dispersat în metropolă, unde au comis atacurile.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea teroristii