x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teroriştii din Bombay şi-au adus provizii de migdale!

Teroriştii din Bombay şi-au adus provizii de migdale!

de Marina Constantinoiu    |    27 Noi 2008   •   00:00

Teroriştii care au provocat haos în metropola indiană Bombay nu sunt combatanţi obişnuiţi cum s-a crezut anterior, ci sunt "profesionişti foarte instruiţi şi motivaţi", a afirmat Comandoul Naval Marcos, după o primă confruntare cu aceştia la hotelul Taj, relatează agenţia PTI, preluată de Mediafax. "Teroriştii sunt foarte pregătiţi, motivaţi" pentru "a organiza o campanie prelungită", a declarat vice-amiralul J S Bedi din cadrul Comandamentului naval occidental.



DOTAŢI. El a precizat că aceste observaţii i-au fost furnizate de trupele de comando Marcos. În cadrul operaţiunilor, aceste trupe au capturat de la terorişti diverse tipuri de grenade şi alte echipamente sofisticate, precum şi carduri bancare sau dolari americani. În posesia teroriştilor s-au descoperit şi imense cantităţi de migdale, care se pot folosi ca aliment în caz de asediu prelungit.

Pe de altă parte, un bărbat, care s-a prezentat drept membru al grupului care a revendicat atentatele de miercuri seara, a declarat, joi, că autorii atacurilor vor să negocieze cu Guvernul pentru eliberarea ostaticilor, relatează CNN-IBN, preluate de Mediafax. "Vrem să negociem cu guvernul. Numai atunci vom elibera ostaticii", a afirmat Imran Babar, într-o intervenţie la un canal de ştiri indian.

ÎN NUMELE MUSULMANILOR DIN INDIA.
Prezentându-se drept membru al grupării Deccan Mujaheedin, Babar a declarat că a lucrat ca reprezentant medical pentru o companie multinaţională, iar atacurile de miercuri reprezintă o răzbunare pentru "tortura şi nedreptatea" cu care se confruntă musulmanii în India.  "Ştiţi câţi musulmani sunt ucişi în Kashmir de forţele voastre armate?", a adăugat Babar, care a afirmat că are 25 de ani. "Câtă nedreptate putem tolera? Cât ne mai putem sacrifica?", a spus el, refuzând însă să precizeze unde se află.

RAZBUNARE.
Tot în cursul zilei de joi, un alt bărbat, care s-a identificat drept Shahadullah şi a afirmat că îi reprezintă pe autorii atacurilor, a telefonat unui post de televiziune, declarând că atentatele reprezintă o răzbunare pentru distrugerea, în 1992, a unei moschei din Ayodhya şi pentru persecutarea musulmanilor în India.  El a afirmat că se află în hotelul Oberoi/Trident din Bombay şi că este originar din oraşul indian Hyderabad. Shahadullah a cerut eliberarea tuturor militanţilor musulmani din India, în schimbul punerii în libertate a ostaticilor reţinuţi la hotelurile Taj şi Oberoi/Trident.

CONTINUA. Atentatele teroriste de la Bombay au fost declanşate miercuri seara, când teroriştii au atacat mai multe obiective reprezentative ale oraşului, printre care se află hotelurile Taj Majal şi Oberoi/Trident, cinematograful Metro şi gara Chhatrapati Shivaji. Atacurile s-au soldat cu moartea a cel puţin 125 de persoane şi rănirea altor peste 370, conform unui bilanţ anunţat joi după-amiază. Forţele de poliţie sunt în continuare angajate în confruntări cu atacatorii, încercând să elibereze ostaticii reţinuţi de aceştia.

×
Subiecte în articol: lumea