x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teste de paternitate, la liber pe piaţa americană

Teste de paternitate, la liber pe piaţa americană

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00


Începând de miercuri, teste ADN care permit verificarea paternităţii au fost puse în vânzare liberă fără ordonanţă pentru câteva zeci de dolari în SUA, informeaz&a




Începând de miercuri, teste ADN care permit verificarea paternităţii au fost puse în vânzare liberă fără ordonanţă pentru câteva zeci de dolari în SUA, informează Rompres. Identigene, un laborator american de teste, a pus în vânzare în 4.363 farmacii 'Rite Aid' aceste teste rapide ale paternităţii care permit recoltarea salivei. Kit-ul poate fi cumpărat cu 30 de dolari /20 euro/. Utilizatorul trimite prin corespondenţă un eşantion pentru analiză achitând suplimentar 110 dolari /79 euro/. Rezultatele - fiabile în procent de 99 %, afirmă laboratorul – sunt primite în următoarele cinci zile prin poştă, e-mail sau pe un site internet securizat.
Întreprinderea a testat vânzarea acestor teste cu succes pe coasta vestică a SUA, timp de trei luni, în cursul iernii trecute. 'Cererea a fost foarte mare, vânzările - importante /10.000 de teste/, iar Identigene a fost inundată de solicitanţi de informaţii', a asigurat compania într-un comunicat. Potrivit sondajelor, 60 % dintre cumpărători sunt femei, iar 30 % dintre cumpărători spun că testele nu sunt pentru ei, ci pentru altcineva. Totuşi, aceste teste nu sunt acceptate în tribunale ca 'martori'.'Diferenţa între un test făcut acasă şi unul legal este metoda de colectare a eşantionului, În faţa justiţiei, trebuie ca un martor independent să asiste la colectarea eşantionului, iar identitatea lui să fie verificată', explică Doug Fogg, şeful Identigene, a cărei sediu general este în statul american Utah /în vestul SUA.

×
Subiecte în articol: magazin teste