x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ti-e frica?

Ti-e frica?

de Sebastian S. Eduard    |    30 Sep 2005   •   00:00
Ti-e frica?

CARTE
Cum sa-ti invingi teama
CARTE
O carte utila ne recomanda Editura Polirom in cadrul colectiei Hexagon: "Cum sa ne invingem teama" (Sorin Ene).

"Stiati ca tulburarile anxioase sunt cele mai frecvente tulburari psihice? Ca teama este una dintre emotiile cel mai greu suportate de om, care genereaza o suferinta teribila si afecteaza capacitatea de adaptare si relatiile cu ceilalti? Bogata in exemple, studii de caz, scrisa fara pretentii inutile de stiintificitate, cartea este ghidul practic de care aveti nevoie pentru a invinge acest inamic - anxietatea", crede conf. univ Marie Georgescu, de la UMF "Carol Davila".

TULBURARI. Fiecare dintre noi poate fi afectat de tulburari psihice, surse ale unui disconfort major si ale deteriorarii calitatii vietii. Lucrarea atrage atentia asupra seriozitatii acestor tulburari si, in acelasi timp, opunand grimasei un zambet optimist, elimina teama ce se opune de multe ori deciziei de a apela la un ajutor specializat. Printr-o abordare senina, la obiect, insotita de istorioare, imagini sugestive si sfaturi deosebit de utile, autorul reuseste sa ofere cititorului un instrument necesar in lupta cu anxietatea - un "prieten" care de obicei intra in viata noastra nepoftit si adesea uita sa mai plece.

Autorul

Sorin Ene (n. 1968) este medic specialist in psihiatrie, avand calificare in psihoterapie sistemica familiala. Experienta in cercetare: coinvestigator in studii nationale si internationale in perioada mai 1999-iunie 2001; participant la intalniri si workshop-uri la Miami (2001), la programul Socrate-Erasmus pentru training in Psihoterapie sistemica familiala (2002-2004), la Practicum in Family Therapy (2005).
Este autor si coautor la 15 lucrari prezentate la congrese, conferinte si seminarii de specialitate; a publicat articole in revista "Psihiatria si psihofarmacologia prezentului".

Din cuprins

  • Atacul de panica
  • Tulburarea de panica
  • Tulburarea anxioasa
  • Agorafobia
  • Fobia specifica
  • Fobia sociala
  • Reactia acuta la stres
  • Tulburarea de stres posttraumatic
  • Tulburarea obsesiv-compulsiva
  • Tulburarea anxioasa organica
  • Tulburarea de adaptare (cu anxietate)

  • SEMNALE EDITORIALE
    Arborele vietii
    EDITURA RAO. In inima Egiptului, un copac sta sa moara... Moartea lui ar atrage dupa sine disparitia unei intregi civilizatii, caci un tradator care ravneste la putere si la glorie vrea sa se vanda fortelor oculte. Iker, un tanar scrib, este in mare primejdie, deoarece adevarul pe care il stie il impiedica sa-si urmeze destinul. Vor reusi puternicul faraon Sesostris si tanarul Iker sa scape de la moarte Arborele vietii, astfel incat sa nimiceasca fortele raului si Egiptul sa se salveze dela pieire?




    Hocus Pocus
    EDITURA POLIROM. Eugene Debs Hartke, eroul romanului, isi scrie autobiografia in asteptarea procesului intentat de guvern pentru presupusa lui contributie la revolta celor 10.000 de detinuti din inchisoarea de maxima securitate a statului New York din 2001, revolta soldata cu un macel. Visul lui Eugene fusese sa studieze jurnalismul si sa cante jazz cu trupa lui. Insa destinul i-a pregatit un cu totul alt traseu. "Inainte de Twin Peaks a existat Kurt Vonnegut", scrie Denver Post.




    Etica muncii la romanii de azi
    EDITURA CURTEA VECHE. Cartea Monicai Heintz, absolventa a Universitatii Sorbona si specializata in antropologie sociala la Oxford si Cambridge, ar trebui sa aiba succesul de masa al unei telenovele si reputatia unui roman popular, intr-atat prin problemele pe care le pune si prin felul cum raspunde ea asteptarilor si frustrarilor noastre cele mai neconsolate. Grosolania atotputernicilor functionari publici, caracterul de citadela inexpugnabila al birocratiei romanesti, jovialitatea chiulului, nimic nu lipseste...




    Media vs terorism
    EDITURA TRITONIC. Problema pe care o ridica terorismul cercetatorilor din domeniul comunicarii consta in faptul ca el insusi este un act de comunicare camuflat: vizand sa obtina ceva de la adevarata sa tinta (guvernul unei anumite tari sau un organism international), terorismul loveste o alta tinta (individul anonim), sperand ca ecoul mediatic al "atentatului" sa deplaseze raportul de forte. Ecoul mediatic este deci un element structural major in actiunea terorista.




    ×