x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tinereţe-nchipuită

Tinereţe-nchipuită

09 Ian 2009   •   00:00

Bărbaţii vârstnici se vor boboci




Credit: iStock Photo


Iată, se confirmă! Există o explicaţie logică, validată de sociologi chiar, care vine în apărarea relaţiilor între fete proaspete şi bărbaţi copţi. Sau, într-o frazare mai puţin elegantă, între fufuliţe şi babalâci.

13 FATIDIC. Se pare deci că bărbaţii în etate se simt, psihologic vorbind, cu cel puţin 13 ani mai tinerei. Deci, nu-i aşa, în ramolismentul lor, se simt şi cu 13 ani mai virili, mai atrăgători. Şi au pretenţia să se simtă şi cu 13 ani mai fericiţi. Pe de altă parte, femeile au conştiinţa ceva mai la zi. Ba chiar tind să exagereze cu autocritica, poziţionându-se cu patru ani mai în vârstă decât sunt. Iar asta s-ar datora mitului care le transformă pe femeile "pârguite" din "bunăciuni" în "hoaşte" cu burţi, colace, aripioare, ţâţe în cădere liberă şi laba gâştii precum şi alte nenorociri ce se-abat asupra femeilor o dată cu vârsta, precum lăcustele asupra omenirii în Apocalipsă.

FIZIC IMAGINAR. Ca atare suntem îndreptăţiţi să tragem câteva concluzii. Cum ar fi că bărbaţii sunt încrezuţi de la natură, fapt atestat de sondaje. De asemenea, sunt şi infatuaţi şi mai ales închipuiţi. Şi plăsmuiesc cu graţie şi nonşalanţă şturlubatice închipuiri despre fizicul pe care-l posedă şi totodată cele mai năstruşnice găselniţe despre potenţa funcţiilor pe care le poate îndeplini superba lor anatomie.

Păcat însă că în paralel, pe lângă impresia proastă pe care o au despre ele însele, femeile acuză şi-o gravă distorsiune în procesul de evaluare a semenilor masculi. Cu alte cuvinte, faptul că ele se cred mai bătrâne decât sunt poate într-adevăr să aibă o explicaţie de ordin psihologic, dar cum se face că ele sunt dispuse să privească un bărbat de 50 de ani ca pe unul de 30?

PLĂSMUIRI. În fine, aşa s-ar putea explica, iată, de ce ne înconjoară atâtea cazuri când un sexagenar simpatic şi foarte, dar foarte promiţător se giugiuleşte languros cu o fetişoară cu carnea tare. Desigur, sexagenarul crede că prefixul vârstei lui începe cu 4, iar femeiuşca abia trecută de pragul facultăţii se crede şi ea un fel de găină bătrână.

Însă partea cea mai ghiduşă dintre toate se petrece atunci când ei, înaintaţi încă şi mai  mult în vârstă, în loc să se simtă în continuare tinerei, se văd dintr-o dată mai bătrâni decât sunt. Probabil atunci e momentul când cad în depresii adânci şi-şi fac testamentul. Iar ele trăiesc fericite până la adânci, desigur, bătrâneţi...


stuff by ANUŞKA

Bestia absolută
Se zice că soacrele sunt scorţoase, insidioase. Posesive, invidioase. Periculoase. Că vai de mine, vor ele să fie mai soţii pentru fiii lor decât le sunt muierile de-acasă. Să nu uite nora că ea l-a făcut şi cumva e de la sine înţeles că ea trebuie să decidă tot ce mişcă. Să dirijeze. Să aranjeze ea mobila din casa lui. Să-i deschidă ea dulapurile nurorii, să-i spună cum se ordonează obiectele vestimentare, pe categorii. Să facă şi să dreagă. Adevărul e undeva la mijloc. Prima parte aparţine soacrei. Dar ca ea să-şi poată duce planul urzit cu ticăloşie la bun sfârşit, are nevoie şi de fiu, ca aliat. În sensul că dacă ăsta tace, e semnal pentru "mami" că poate să-i dea-nainte. Dacă însă el ia atitudine şi-o trimite să-şi vadă de cratiţele ei, atunci "mami" va da-napoi. Că n-are-ncotro. Aşa că, dragele mele, să le mai lăsăm niţel pe soacre să respire în jumătatea lor de vină şi să ne uităm puţin în ograda soţului. Ori ne vine mai uşor să dăm vina pe soacră, s-o creionăm pe ea în scorpia absolută decât să admitem înfuriate că de fapt soţul e un nesimţit, că nu i-o retează? Hm...

P.S.: Slavă Cerului, m-a ferit până-acum de prigoana soacrei. Femeia e potolită la ea acasă, nu poposeşte neinvitată şi mai ales nu-mi deschide nici o uşă din casă, de la vreun dulap, sertar ori frigider. Cu toate astea, mă distram cu soţul şi-l întrebam ce facem dacă ajungem şi noi în situaţia mitică în care mama lui vine şi-şi trece mâna scrutătoare pe undeva pe unde-i praf şi ne strâmbă din nas. La care el, practic de altfel, recomandă că-i vom împrumuta imediat o cârpă cu care poate bine mersi să şteargă depunerile! Daţi mai departe...

×
Subiecte în articol: punctul pe g