x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tom Cruise - buget de 500 de milioane

Tom Cruise - buget de 500 de milioane

de Andy Stanescu    |    18 Aug 2007   •   00:00
Tom Cruise  -  buget de 500 de milioane

United Artists, casa de productie preluata de Tom Cruise si Paula Wagner, a obtinut o finantare de 500 de milioane de dolari prin „Merrill Lynch", una dintre cele mai mari companii de consiliere financiara de pe glob.

United Artists, casa de productie preluata de Tom Cruise si Paula Wagner, a obtinut o finantare de 500 de milioane de dolari prin „Merrill Lynch", una dintre cele mai mari companii de consiliere financiara de pe glob (fondata 1914). Conform publicatiei „Variety" citata de Mediafax, intreaga suma va fi alocata productiei a nu mai putin de 15 lung metraje, in urmatorii 5 ani.

Â
Contractul prevede ca United Artists sa produca intre 4 si 6 pelicule pe an, Tom Cruise urmand sa participe la filmari in dubla calitate, aceea de actor si producator, alte clauze contractuale legate de finantarea studiourilor „UA" nefiind insa date publicitatii. Compania United Artists a fost fondata in 1919 de Charles Chaplin, Douglas Fairbanks, Mary Pickford si D. W. Griffith pentru a acoperi costurile de productie ale proiectelor independente de marile companii ale epocii. Printre filmele care urmeaza sa fie lansate de „UA" se numara "Lions for Lambs", in regia lui Robert Redford (programat pentru luna noiembrie), si "Valkyrie", productie ce va ajunge pe marile ecrane in vara anului viitor.

×
Subiecte în articol: magazin