x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Toni Grecu, între fotbal şi animaţie

Toni Grecu, între fotbal şi animaţie

de Adrian Vaduva    |    Adriana Vaduva    |    10 Oct 2008   •   00:00

A fi sau a nu fi la Cupa Mondială din Africa de Sud



A fi sau a nu fi la Cupa Mondială din Africa de Sud


Nimic nu este mai important zilele acestea decât meciul României împotriva Franţei. Învingem şi păstrăm şanse pentru a ne califica la Cupa Mondială, sau pierdem şi ne luăm gândul de la o nouă prezenţă la un turneu final? Este întrebarea pe care şi-o pun toţi microbiştii români. Iar într-un interviu cu Toni Grecu partidele tricolorilor nu puteau lipsi. Cunoscutul om de televiziune crede cu tărie în Mutu&Co şi este convins că ai noştri sunt cei mai tari: "Franţa nu se arată a fi o echipă imbatabilă. Eu personal nu cred că elevii lui Raymond Domenech ar fi de neînvins, cel puţin nu în acest moment. Şi dacă ne gândim că englezii n-au reuşit să-o învingă pe CFR cred că în meciul de sâmbătă orice rezultat este deschis. Consider că fotbalul românesc s-a aliniat la cel european şi, în plus, nu mai există echipe "ciuca bătăii", indiferent de context, care pot fi depăşite oricând şi oriunde".


VINOVAŢI? Totodată, Grecu nu se sfieşte să pună degetul pe rană şi spune că în cazul unui eşec împotriva reprezentanţilor Cocoşului Galic, toţi cei responsabili cu echipa naţională ar trebui să-şi prezinte demisiile: "Înseamnă că ceva nu e în regulă şi, începând cu Mircea Sandu, până la cel mai mic funcţionar, ar trebui să plece pentru că ceva nu funcţionează. De altfel eu cred că administratorii fotbalului românesc îşi joacă o carte a carierei atât în meciul de sâmbătă cât şi în cele ce vor urma, după înfrângerea ruşinoasă de la Cluj. Peste tot e nevoie de schimbare atunci când nu sunt rezultate".
Despre faptul că Naţionala se sprijină în doi oameni, Mutu şi Chivu, vedeta Antenei 1 a declarat că orice plan are nevoie de cel puţin 3 puncte de sprijin pentru a fi stabil: "Din păcate fără cei doi nu prea mai există
Naţională. Conform legilor geometriei euclidiene un plan este definit prin 3 puncte,
2 puncte definesc doar o dreaptă. Asta înseamnă că avem o echipă instabilă, insuficient de stăpână pe ea şi dacă nu-şi găseşte încă un punct de sprijin n-are nici o şansă".


ANIMAT PLANET. Şi cum fotbalul este omniprezent în România, el nu putea lipsi nici din Animat Planet. "Vor fi şi scenete cu sportul rege, mai ales că în această toamnă am avut cele mai multe echipe înscrise în cupele europene", spune Toni Grecu. Însă cele mai multe se vor concentra asupra politicului, întrucât ne aflăm în an electoral. "Vreau să vă dau şi un exemplu: va fi o variantă a caprei, Iliescu, cu trei iezi, Geoană, Stolojan şi Tăriceanu şi lupul, Traian Băsescu", ne-a povestit Grecu. Totodată, programul tv beneficiază de noi animatori care aduc un plus de culoare. În acelaşi timp, în sezonul de primăvară se va încerca animaţia 3D. "Este foarte complicat, este nevoie de multă muncă, tocmai de aceea mai aşteptăm puţin până la abordarea acestui gen de animaţie", a încheiat Toni Grecu.


CAMPANIE. Antena 1 îndeamnă românii să-i susţină sâmbătă pe tricolori. "Să arătăm lumii că şi noi avem mingi!", se intitulează campania de promovare a meciului România – Franţa, partidă ce va fi transmisă sâmbătă, de la ora 20:30. Până la urmă, despre asta e vorba: dacă ne jucăm bine şansa, dacă avem putere, determinare, ambiţie, dorinţă, într-un cuvânt "mingi", vom câştiga. Românii, ca şi până acum, vor susţine această Naţională a României, pentru ca aşa suntem noi, sentimentali, ştim că o victorie ar conta imens pentru sufletul nostru şi al lor. Şi mai ales pentru imagine. Ce-ar trebui să facem? Să le arătăm că suntem alături de ei necondiţionat, că avem ambiţia de a câştiga. Iar vedetele Antenei 1, indiferent de sex, au realizat foto-grafii cu acest mesaj.


"Franţa nu se arată a fi o echipă imbatabilă. Eu, personal, nu cred că elevii lui Raymond Domenech ar fi de neînvins, cel puţin nu în acest moment. Şi dacă ne gândim că englezii n-au reuşit s-o învingă pe CFR cred că în meciul de sâmbătă orice rezultat este deschis."
Toni Grecu, despre meciul România – Franţa

×
Subiecte în articol: grecu toni grecu cover story