x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Trucuri vestimentare pentru siluete androgine

Trucuri vestimentare pentru siluete androgine

de Oana-Maria Baltoc    |    07 Iul 2011   •   21:00
Trucuri vestimentare pentru siluete androgine

Kate Moss, Cameron Diaz, Nicole Kidman sau Victoria Beckham se nu­ma­ra printre vedetele care au ceea ce se numeste silueta androgina. Poate ca o astfel de silueta poate parea un dar de la Dumnezeu, dar si persoanele cons­truite astfel trebuie sa aiba grija la fe­lul in care se imbraca pentru a se pu­ne in valoare. Trupurile androgine sunt cele construite drept de sus pana jos sau, mai pe romaneste, fe­meia snur.

In primul rand, este esential sa delimi­tezi talia cu o curea sau un cordon. La fel, in cazul unui pal­ton sau trenci, acestea trebuie stranse in talie, pentru a da sen­za­tia de forme in zo­na sol­durilor. Daca subli­nie­zi talia, poti im­braca o ro­chie lun­ga, mu­lata, asa cum face de re­gula Nicole Kid­­man. La o astfel de rochie nu strica sa optezi si pentru un su­tien care sa-ti con­fere volum in zona bus­­tului. Apoi, mare aten­­tie la modul in care ai corpul con­for­mat! Adica ai pi­cioare foar­te lungi si trun­chiul mai scurt ori pi­cioarele mai scur­te si trun­chiul mai lung? Esti mi­cu­ta de inalti­me sau esti inal­ta si mai pli­nu­ta? Mi­ni­­o­nele sla­bute tre­­buie sa se ori­en­­­teze mai de­graba spre rochii pe corp, care de­pa­­­sesc linia ge­nun­chilor sau se opresc imediat sub ge­­nunchi si spre materiale cu im­pr­i­meuri de mici dimensiuni si sa evite gen­tile si accesoriile XXL.

Doam­nele si domnisoarele mai inalte ar tre­bui sa evite imprimeurile sau ti­nu­tele im­po­dobite cu detalii de mici di­mensiuni. Puloverele, tricourile sau blu­zele cu de­colteu in V sau in U sunt po­trivite pen­tru siluetele androgine. Pantalonii ideali sunt, in special, cei care nu se muleaza pe picior, mai lar­guti, care 'contruiesc' forme trupului. Pantalonii sau blugii mulati ii poti purta daca su­bli­niezi talia foarte bine cu o curea, in­­calti o pereche de pantofi care sa ia­sa in evidenta, poate printr-o culoare pu­ternica, eventual apeleaza la un sa­­cou cu umeri evidentiati. Ideea este sa accesorizezi pantalonii mulati in asa fel incat sa nu dai senzatia de bat.

Ro­­chiile de seara ar fi indicat sa aiba volum in partea inferi­oa­ra, poate chiar bu­zu­na­re aplicate in laterale, din nou pen­­tru a da iluzia de for­me, sau pot fi asortate in partea de sus cu vo­lane sau aplicatii care sa creeze un bust mai am­plu. In ceea ce pri­veste costumul de baie, su­tienul tre­buie sa aiba cupe tip push-up, poate fi garnisit cu un rand de vo­la­ne sau orice alt artificiu care sa dea senzatia unui piept mai semet. In nici un caz nu va cum­parati un su­tien triunghi, care nu va face decat sa scoata in evidenta ca aveti sani mici. Iar slipul nu ar trebui sa fie tanga, ci semitaga sau intreg si cu talia joasa.

×
Subiecte în articol: fun