x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultimul film al lui Will Smith nu a primit incă undă verde in China

Ultimul film al lui Will Smith nu a primit incă undă verde in China

de Jurnalul National    |    07 Dec 2007   •   00:00

Noul film in care joacă Will Smith, thriller-ul SF "I Am Legend", va fi lansat in cinematografele din Asia in cursul acestei luni, dar nu in China unde Comitetul de cenzori nu i-a acordat incă undă verde

Noul film in care joacă Will Smith, thriller-ul SF "I Am Legend", va fi lansat in cinematografele din Asia in cursul acestei luni, dar nu in China unde Comitetul de cenzori nu i-a acordat incă undă verde, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

 Conform agenţiei americane de presă, intărzierea in aprobarea acestui film ar interveni pe fundalul unei presupuse hotărări a autorităţilor chineze de a interzice temporar difuzarea de filme americane pentru a ajuta industria internă de film. Autorităţile chineze au dezminţit că ar fi luat astfel de măsuri.

 "Am luptat foarte mult pentru a obţine această aprobare de difuzare, insă numărul de filme străine care primesc acceptul de a fi prezentate in cinematografele chineze este foarte limitat", a comentat starul acestui film vineri, intr-o intălnire cu presa la Hong Kong.

 Will Smith a mai adăugat că a avut o intrevedere cu preşedintele China Film Group, Han Sanping, şi că există şanse ca filmul "I Am Legend" să primească unda verde din partea autorităţilor chineze pentru difuzare.

 Actorul american a precizat că a mai discutat cu oficialul chinez şi pe marginea altor proiecte cinematografice, printre care realizarea unui remake după pelicula "Karate Kid" care să se filmeze la Hong Kong sau chiar la Beijing.

 "I am Legend" va fi lansat in Hong Kong, India, Indonezia, Coreea de Sud, Malayezia, Filipine, Singapore, Taiwan şi Thailanda.

 Revista Variety din Los Angeles publica in numărul său de joi informaţia că autorităţile chineze au decis să interzică difuzarea de filme americane timp de trei luni pentru a proteja industria locală de film. Autorităţile chineze au dezminţit această informaţie.

×
Subiecte în articol: magazin film