x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Umoriştii americani anticipează: Va fi mult mai nostim cu Obama

Umoriştii americani anticipează: Va fi mult mai nostim cu Obama

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Noi 2008   •   00:00

Barack Obama le este simpatic foc. Cu toate acestea, caricaturiştii şi umoriştii americani nu vor să piardă însă timpul şi abia aşteaptă să se ia de viitorul preşedinte în caricaturile şi glumele lor, relatează AFP, citat de Agerpres. „Faţă de anostul Bush, va fi mult mai nostim cu Obama” – spun umoriştii de peste Ocean.



Caricaturistul Ted Rall a afirmat că este nerăbdător să-l lase-n pace pe actualul şef de la Casa Albă, George W. Bush. ''Este aşa de uşor să-l iei în derâdere. Aceasta e de nivelul de grădiniţă de copii'', a declarat Ted Rall într-o conferinţă-dezbatere care a avut loc într-un teatru din New York după alegerile din 4 noiembrie din SUA. Umorul politic are parte de vremuri norocoase în Statele Unite ale Americii, unde talk-show-ul vedetă de sâmbătă seara ''Saturday Night Live'', difuzat de canalul de televiziune NBC, bate toate recordurile de audienţă, devenind chiar o sursă de informaţii.

Majoritatea actorilor de comedie sunt democraţi şi ţintele lor preferate sunt republicanii, îndeosebi colistiera lui John McCain, Sarah Palin, care, de la apariţia sa pe scena electorală la sfârşitul lunii august, a devenit un fel de... ţap ispăşitor preferat. Acum, ei îl studiază însă pe Barack Obama... ''Este distant şi pedant. Aceasta o să fie nemaipomenit'', afirmă umoristul, care-şi proclamă cu mândrie convingerile liberale. Actriţa de comedie Roseanne Barr este de părere că preşedinţia lui Obama va fi o sursă de inspiraţie şi ''va ridica glumele la un nivel intelectual''. Dezbaterea a avut loc la deschiderea Festivalului de comedie de la New York, pentru a da o impresie despre ceea ce-l aşteaptă pe preşedintele ales.

Aflaţi în aşteptare, actorii de comedie par să se abţină şi să nu arunce în derizoriu o victorie la care toţi au aspirat. Dar, cotidianul The Onion a plonjat deja în ''era umorului Obama''. Ultimul său număr publică un articol intitulat ''Un negru ajunge să i se încredinţeze cea mai rea treabă din America. Un afroamerican pe nume Barack Obama, de 47 de ani, a primit cel mai rău loc de muncă din ţară când a fost ales preşedinte al Statelor Unite. Printre sarcinile pe care le are de îndeplinit, acest negru va trebui să petreacă de la patru la opt ore pe zi pentru a curăţa dezordinea lăsată de alţii''.  În opinia actriţei Lizz Winstead, un lucru este sigur, glumele vor merge direct la ţintă: ''Totul se va învârti în jurul puterii şi a modului cum o va exercita el. Va strica el oare totul ? Va deveni oare egocentric ? ''. ''Bineînţeles că da'', răspunde Ted Rall, adăugând: ''Se întâmplă întotdeauna!''

×
Subiecte în articol: lumea