x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un asteroid de dimensiunea unui camion a trecut razant pe lângă Terra, acum câteva ore

Un asteroid de dimensiunea unui camion a trecut razant pe lângă Terra, acum câteva ore

27 Ian 2012   •   11:48
Un asteroid de dimensiunea unui camion a trecut razant pe lângă Terra, acum câteva ore

Un asteroid de dimensiunea unui camion a trecut pe langa Terra in jurul orei 17:30, ora Romaniei, la o distanta de aproximativ 60.000 de kilometri, a anuntat NASA.

Asteroidul 2012 BX34 are 11 metri, fiind prea mic pentru a fi considerat periculos, chiar si daca s-ar fi izbit direct de Pamant.

"N-ar rezista, oricum, impactului cu atmosfera terestra", au declarat cercetatorii de la Asteroid Watch, o directie a NASA care se ocupa de monitorizarea asteroizilor.

In schimb, corpul ceresc a putea fi vizibil chiar si de catre astronomii amatori, care dispun de un telescop cat de cat performant. Asteroidul a avut vizibilitatea planetoidului Pluto, aflat in cea mai luminoasa faza a sa.

Potrivit cercetatorilor NASA, pentru ca un asteroid sa fie intr-adevar periculos pentru Terra, ar trebui sa aiba un diametru de cel putin 140 de metri. Pentru ca impactul sa produca daune globale, dimensiunile ar trebui sa fie chiar si mai mari.

Anul trecut, in septembrie, NASA a anuntat ca a inventariat aproximativ 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni ale caror orbite trec pe langa Pamant. Se estimeaza ca 981 de astfel de asteroizi au dimensiunea unui munte sau sunt chiar mai mari.

×
Subiecte în articol: 2012 bx34 asteroid terra