x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un bucătar vulgar: Picanterii la masa regelui Spaniei

Un bucătar vulgar: Picanterii la masa regelui Spaniei

de Irina Cristea    |    23 Feb 2009   •   00:00

Un bucătar celebru a cam exagerat cu picanteriile verbale în prezenţa cuplului regal spaniol, şocându-i pe rege şi pe regină şi punându-i într-o situaţie penibilă pe organizatorii evenimentului.



Aflat la un eveniment organizat în statul american Florida, pentru popularizarea bucătăriei şi vinurilor spaniole, Mario Batali, cunoscut pentru apariţia în emisiuni de televiziune despre arta culinară, a folsit un limbaj extrem de vulgar.

"Stimulat", se pare, de ceva pahare de vin spaniol, Batali s-a răstit la auditoriu în momentul în care a remarcat că oamenii nu sunt suficient de atenţi la spusele sale. "Hei, voi, nenorociţii aia de vă ascundeţi în spatele sălii, puteţi să fiţi atenţi la mine 10 secunde?", le-a spus bucătarul invitaţilor care plătiseră 1.000 de dolari de persoană pentru a lua parte la eveniment.

Apoi, în prezentarea pe care i-a făcut-o unui "confrate" de la un restaurant din Los Angeles care este creditat cu patru stele de publicaţiile din SUA, Batali a spus că sunt "cele mai date naibii stele primite de vreun restaurant spaniol în SUA". Mult mai elegant, colegul său a încercat să dreagă situaţia, spunând: "Iată ce efecte pot avea mâncarea şi vinul din Spania".

Regina Sofia a Spaniei s-a albit la faţă auzind tirada bucătarului, scrie publicaţia Miami Herald, amintind că regele şi regina Spaniei sunt foarte buni vorbitori de limba engleză şi că au înţeles mult prea bine toate "figurile de stil" folosite de celebrul bucătar.

Lista personalităţilor care au avut ocazia să "deguste" limbajul de cartier al lui Mario Batali îi mai include pe Julio Iglesias, Gloria Estefan şi Charlie Crist, guvernatorul statului Florida.

Una dintre cele mai cunoscute emisiuni ale lui Mario Batali este "Spain on the Road", unde a avut-o drept parteneră pe Gwyneth Paltrow.

×
Subiecte în articol: magazin