x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un călugăr budist pe skateboard şochează China!

Un călugăr budist pe skateboard şochează China!

18 Dec 2009   •   00:00
Un călugăr budist pe skateboard şochează China!

Imaginile unui călugăr care "se dă" cu skateboard-ul în interiorul unui templu istoric au stârnit controverse în China. Potrivit Huaxi Metropolis News, fotografiile au fost făcute de un vizitator, la templul Emei din provincia Sichuan, fiind apoi postate pe Internet.



Mănăstirea se află lângă vârful Muntelui Emei - cel mai înalt dintre cei patru munţi sacri ai budismului în China şi locul primului templu budist construit în această ţară. Mulţi dintre cei care au comentat online pe marginea fotografiilor l-au criticat pe călugăr pentru adoptarea unui "capriciu modern", în totală contradicţie cu stilul de viaţă budist.

"Călugării ar trebui să caute liniştea, drept urmare deplasarea cu skateboard-ul este o contradicţie cu stilul de viaţi budist", comentează o persoană după ce a vizualizat imaginile. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Templului a declarat că lumea exterioară nu înţelege stilul de viaţă al unui călugăr contemporan. "Lumea îşi formează opiniile uitându-se la filme, acolo unde călugării sunt arătaţi că se roagă toată ziua, fără niciun fel de motivaţie sau dorinţă. În realitate, în timpul liber, călugării se delectează jucând badminton, tenis de masă sau dându-se cu skate-ul. Mai mult, folosesc şi internetul pentru a promova budismul. Aceste preocupări nu se contrazic deloc cu budismul, ci fac parte din spiritul budismului", a declarat oficialul.

×
Subiecte în articol: politic