x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un miel cu chip uman şochează o comunitate turcă

Un miel cu chip uman şochează o comunitate turcă

18 Ian 2010   •   00:00
Un miel cu chip uman şochează o comunitate turcă

Într-un sat aflat în apropierea oraşului Izmir, din Turcia, o oaie a dat naştere unui miel decedat, al cărui cap era asemănător cu cel al unui om. Veterinarul Erhan Elibol, cel care a adus pe lume puiul prin operaţie cezariană, a fost oripilat să constate că trăsăturile faciale ale mielului păreau similare cu cele umane.



"Am mai văzut mutaţii ale vitelor şi ovinelor. Am întâlnit astfel de animale cu un singur ochi, cu două capete sau cu cinci picioare. Dar atunci când am privit acest pui, am rămas perplex", a declarat veterinarul în vârstă de 29 de ani, scrie Dailytelegraph, citat de descoperă.ro.



Ochii, nasul şi gura mielului erau ca cele ale unui om, în timp ce numai urechile erau caracteristice speciei sale de provenienţă. Veterinarii care au studiat cazul sunt de părere că această rară mutaţie este rezultatul unor mecanisme de dezvoltare nepotrivite, nutreţul consumat de mama mielului fiind abundent în vitamina A.

În 2009, o capră din Zimbabwe a născut un pui asemănător. Exemplarul mutant, al cărui cap părea a fi de om, a trăit câteva ore înainte ca localnicii terifiaţi să îl ucidă. În acea situaţie, guvernatorul provinciei a declarat că micul animal cu aspect bizar era fructul unei relaţii sexuale nenaturale dintre o capră şi un bărbat. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea