x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un tablou pictat de Winston Churchill, scos la licitaţie in decembrie

Un tablou pictat de Winston Churchill, scos la licitaţie in decembrie

de Jurnalul National    |    29 Oct 2007   •   00:00

Un tablou pictat de Winston Churchill, ilustrănd un peisaj din oraşul Marrakech, pe care acesta l-a făcut cadou preşedintelui Statelor Unite Harry Truman, va fi scos la vănzare in cadrul unei licitaţii organizate la Londra de casa Sotheby’s, informează telegraph.co.uk, citat de Mediafax.
   Lucrarea "Marrakech", evaluată la suma de 500.000 de lire sterline (714.000 de euro), are pe fundal imaginea Munţilor Atlas, in spatele uneia dintre porţile oraşului marocan. Specialiştii cred că tabloul in ulei pe pănză a fost pictat in 1948 şi dăruit lui Truman trei ani mai tărziu, la puţin timp după ce Churchill, pictor amator, a fost reales prim-ministru al Marii Britanii.
   Tabloul a decorat camera de zi a lui Truman pănă la moartea sa, in 1972. Fiica sa, Margaret Truman Daniel, il vinde din motive financiare.
   Tabloul, care nu a fost scos in public de la Expoziţia Mondială care a avut loc in 1965 la New York, va fi unul dintre punctele de atracţie ale licitaţiei de artă britanică din secolul al 20-lea, organizată de Sotheby’s la Londra, in decembrie.
   Frances Christie, reprezentat al casei de licitaţii, a declarat: "Marrakech nu are doar o provenienţă extraordinară, dar constituie şi un subiect foarte drag lui Churchill"

×
Subiecte în articol: magazin