x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Unul dintre incendiile din California a fost declanşat de un copil care s-a jucat cu chibriturile

Unul dintre incendiile din California a fost declanşat de un copil care s-a jucat cu chibriturile

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00

Unul dintre incendiile care au devastat săptămăna trecută sudul statului american California a fost declanşat de un băiat care s-a jucat cu chibriturile, relatează miercuri AP, citată de Rompres.



Unul dintre incendiile care au devastat săptămăna trecută sudul statului american California a fost declanşat de un băiat care s-a jucat cu chibriturile, relatează miercuri AP, citată de Rompres.

 Băiatul cu chibriturile, ale cărui nume şi vărstă nu au fost date publicităţii, a recunoscut că a declanşat, in mod accidental, la 21 octombrie, un foc care a distrus in final peste 15.000 de hectare de vegetaţie şi 21 de case in districtul Los Angeles.

 Băiatul se află in prezent sub supravegherea părinţilor şi cazul său urmează să fie prezentat procuraturii locale, a precizat o purtătoare de cuvănt a forţelor de ordine, serg. Diane Hecht.

 Incendiul pe care l-a declanşat acest copil a fost doar unul dintre cele peste zece incendii majore izbucnite in luna octombrie in California, care au cuprins peste 2.000 de kilometri pătraţi şi s-au soldat in total cu moartea a 14 oameni şi 2.100 de case distruse.

 Autorităţile au arestat cinci persoane bănuite de incendiere premeditată, dar care nu par să aibă legătură cu vreun incendiu major, şi se află in căutarea altor suspecţi, intre care o persoană despre care se crede că a declanşat in mod intenţionat un foc care a părjolit peste 11.500 de hectare şi 16 case in districtul Orange.

 A fost promisă de altfel o recompensă de 285.000 de dolari pentru informaţii capabile să ducă la arestarea şi condamnarea unui piroman.

 Marţi seară tărziu, pompierii reuşiseră să stingă majoritatea incendiilor, in proporţie de 90%, şi ultimele patru focare erau localizate.

×
Subiecte în articol: magazin