x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vedetele, zeii din lumea de dincolo

Vedetele, zeii din lumea de dincolo

de Radu Popa    |    28 Oct 2005   •   00:00
Vedetele, zeii din lumea de dincolo
VEDETE
Un specialist in legende biblice isi uimea contemporanii facand o analogie intre zeii antici si vedetele filmului

Felul in care fanii se inghesuie deseori in jurul unor cinematografe sau teatre parasite, in speranta ca ar putea afla despre idolii lor amanunte nedezvaluite pe marele ecran, unde imaginile marite ale acestora ating dimensiunile unor uriasi. Procedeul se aseamana cu modul in care anticii se adunau in temple pentru a-si proslavi zeii. Admiratorii unor actori sustin ca, pentru ei, idolii respectivi raman nemuritori, avand asigurata "viata vesnica" pe benzile de celuloid. Astfel de fani credinciosi i-au determinat pe unii adepti ai fenomenelor paranormale sa elaboreze o ipoteza de-a dreptul halucinanta. Potrivit acesteia, dupa moartea unui actor sau a unei actrite, el sau ea s-ar putea intoarce pe Pamant si bantui sub forma unor spirite care nu isi gasesc linistea.

SUFLETE HOINARE. Cunoscutul "vanator de fantome" Richard Senate a adunat in paginile cartii sale, intitulate "Spectrele Hollywoodului", o serie de povesti stranii ale caror personaje provin din "lumea de dincolo". Autorul lucrarii descrie felul in care foste legende ale celei de a saptea arte "revin" in locurile in care au trait din dorinta de a umple o serie de "goluri spirituale" asupra carora planeaza serioase dubii.

ROOM-SERVICE. Un exemplu elocvent il constiutuie perechea alcatuita de Clark Gable si Carole Lombard. Acestia obisnuiesc sa "sune" pentru a apela la room-sevice-ul Hotelului Roosvelt din Hollywood, un adevarat "cuibusor de nebunii" pentru cei doi. Personalul care lucreaza, in prezent, in cadrul institutiei a constatat ca, in mod straniu, "apelurile" sunt efectuate exact la aceeasi ora din timpul noptii si dintr-o camera care este… goala. Fantoma lui River Phoenix poate fi vazuta bantuind prin Clubul The Viper Room din Hoolywood, locul in care actorul a intrat in stare de soc si a decedat din cauza unei supradoze de medicamente, administrata accidental. Considerata o adevarata "bomba sexy" a vremurilor sale, inegalabila Marylin Monroe, "vorbeste", la randul sau, de dincolo de mormant. Diva dezvaluie modul in care a fost asasinata de oamenii in care a avut incredere, acestia dorind sa se asigure, prin crima comisa, ca frumoasa actrita va tacea pentru totdeauna.

GHIDUL… FANTOMELOR. Richard Senate a vizitat majoritatea locurilor in care s-au petrecut evenimentele descrise in paginile cartii sale. Autorul este pregatit chiar sa furnizeze turistilor amatori de senzatii tari si un ghid care cuprinde adresele strazilor pe care se afla "locatiile" respective. Singura conditie este ca turistii sa doreasca sa viziteze, din proprie initiativa, locurile bantuite de actorii trecuti in nefiinta.

×