x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Victoria, scopul sportului

Victoria, scopul sportului

de Adrian Vaduva    |    18 Iul 2008   •   00:00

Este şi părerea frumoasei prezentatoare a ştirilor sportive ale Antenei 3, Luiza Bogdan, pentru care "Victoria este scopul concret al unui sport. Toţi cei care practică un sport speră să cîştige competiţia şi să fie cei mai buni"

Scopul oricărei competiţii este obţinerea primului loc. Indiferent că este vorba de sport sau de orice alt domeniu, fiecare participant speră ca finalul să-l prindă în fruntea celorlalţi. Este şi părerea frumoasei prezentatoare a ştirilor sportive ale Antenei 3, Luiza Bogdan, pentru care "Victoria este scopul concret al unui sport. Toţi cei care practică un sport speră să cîştige competiţia şi să fie cei mai buni". Totodată, Luiza a ţinut să precizeze că în sport este esenţial spiritul de a fi mai bun, fair-play-ul, întrecerea cu tine însuţi, spiritul de echipă şi într-ajutorare. Iar sportul nu înseamnă doar a cîştiga, înseamnă şi a concura, înseamnă şi ceea ce trăieşti în timpul competiţiei şi învăţămintele pe care le primeşti. În plus, vedeta Antenei 3 subliniază faptul că nu întotdeauna cel mai bun ia laurii. "Sportul este imprevizibil şi de multe ori nu cel mai bun cîştigă. Aşadar, nu putem spune că tot timpul cel care a meritat victoria a şi obţinut-o. De obicei, învingătorul primeşte laudele şi beneficiază de toate oportunităţile create de poziţia lui de învingător, însă sînt cazuri cînd şi cei învinşi sînt remarcaţi şi creează o părere chiar mai bună decît sportivul sau echipa care l-a/i-a învins", consideră Luiza.

 
ÎNVĂŢĂMINTE. Prezentatoarea ştirilor sportive a practicat pentru mulţi ani handbalul. "Am învăţat astfel ce înseamnă spiritul de echipă, am învăţat să renunţ la egoismul pe care îl are fiecare din noi, să apreciez calităţile adversarului şi să le respect fără a mă da în lături din calea lui. M-a învăţat să lupt cinstit şi m-a făcut să devin un om mai organizat."

Chiar dacă este femeie, Luiza nu se plictiseşte nici un moment în timpul unei partide de fotbal. În plus, nu se sfieşte să spună ce gîndeşte despre cum s-au descurcat cele două combatante. De altfel, n-a ezitat nici o clipă să-şi enunţe părerile legate de participarea României la Euro. "Tricolorii păreau multumiţi cu participarea la Euro, unde au făcut act de prezenţă – nu au avut curaj să lupte, să se arunce în luptă cu adevărat. Au preferat să se apere. Doar în meciul cu Italia românii au văzut că jucătorii îşi doresc să cîştige, să joace, să nu se lase învinşi. În rest, în meciul cu Franţa, dar mai ales în cel cu Olanda, deşi toţi ne doream mai mult, se pare că nu au putut. Eu sincer şi acum cred că nu au luptat suficient, că sînt mai buni şi că... dacă aveau curaj şi luptau cu adevărat cîştigau meciul sau măcar făceau spectacol... În situaţia respectivă, însă, pur şi simplu păreau neputincioşi, extrem de fricoşi şi prevăzători", a punctat Luiza Bogdan.

×
Subiecte în articol: vedete