x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO - Moto-botul de la Yamaha îl provoacă pe campionul MotoGP, Valentino Rossi

VIDEO - Moto-botul de la Yamaha îl provoacă pe campionul MotoGP, Valentino Rossi

29 Oct 2015   •   16:36
VIDEO - Moto-botul de la Yamaha îl provoacă pe campionul MotoGP, Valentino Rossi

Compania niponă producătoare de motociclete Yamaha a surprins audienţa la salonul auto de la Tokyo cu o motocicletă condusă de un robot umanoid autonom, stârnind curiozitatea vizitatorilor şi anunţând totodată că pregătesc o confruntare cu 'Doctorul' Valentino Rossi, scriu The Verge şi Daily Mail în ediţiile online.

Cei de la Yamaha au realizat şi un videoclip de prezentare al motocicletei, model R1M modificată, condusă de robotul umanoid, anunţând încă din startul clipului că este vorba de un proiect care ţinteşte un duel cu cel mai bun motociclist al planetei, 'Doctorul' Valentino Rossi.

'Am fost creat să te depăşesc. Îmi îmbunătăţesc performanţele zi de zi' spune Motobot, care este dotat cu o voce robotică, în videoclipul de prezentare, în care motocicleta rulează cu viteza de 100 de km/h de pe pista unui aerodrom abandonat.

Responsabilii de proiect din cadrul companiei Yamaha au transmis că proiectul va fi realizat treptat, în mai multe etape, urmând ca obiectivul pentru Motobot să fie desfăşurarea unei curse pe circuit la o viteză de rulare de peste 200 de km pe oră.

Compania niponă a anunţat că va încerca să valorifice toate reuşitele acestui proiect în producţia de serie a motocicletelor sale, fie că este vorba de cele pentru circuit sau de stradă.

×
Subiecte în articol: valentino rossi moto bot yamaha