x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (VIDEO) O nouă fiţă la modă printre bogaţii lumii: iahtul submersibil. Vezi cât costă

(VIDEO) O nouă fiţă la modă printre bogaţii lumii: iahtul submersibil. Vezi cât costă

15 Mar 2012   •   18:11
(VIDEO) O nouă fiţă la modă printre bogaţii lumii: iahtul submersibil. Vezi cât costă

'Acum stau pe sezlong, sub palmier - e bine.

Se poate si mai bine - pe iaht in Caraibe...'

Pe iaht in Caraibe pare, dupa CRBL (kboom), distractia suprema a zilelor noastre. Ei bine, CRBL nu are update-ul: stacheta a fost ridicata de US Submarines, o companie din Statele Unite, Florida, care, asa cum o spune si denumirea, produce submarine, iar acestea sunt la moda acum printre bogatii lumii, dornici sa mai sparga monotonia de pe puntea iahtului cu cate o incursiune printre recifurile de corali.

'Regele' flotei US Submarines este Phoenix 1000, un adevarat iaht submersibil, avand o suprafata interioara de aproape 500 de metri patrati, distribuita pe patru nivele si mobilata / decorata corespunzator celor mai inalte standarde in materie de lux... oceanic, care poate petrece in imersiune zile intregi cu circa 20 de persoane la bord, la adancimi de sute de metri. Evident, pretul este pe masura: 80 de milioane de dolari. Daca stiti pe cineva interesat si 'faceti lipeala', va alegeti cu un comision de 50.000 de dolari...

US Submarines are, insa, oferte si pentru cei mai modesti dintre multimilionari. Cel mai ieftin submarin costa 1,7 milioane de dolari si poate transporta trei persoane, pentru o scufundare de cateva ore, la 200 – 300 de metri adancime. Suficient cat sa dai o raita printr-un grup de rechini, fara teama de a deveni meniul lor principal in ziua respectiva.

Dupa cum noteaza Der Spiegel, afacerea US Submarines merge foarte bine, neafectata defel de criza. Multimilionarii care detin unul din cele 2.500 de mari iahturi ale companiei sunt primii vizati, intrucat au spatiu suficient la bord pentru a adaposti un submarin de mici dimensiuni. Proprietarii de insule exotice sunt, la fel, foarte interesati. Mai sunt si antreprenori care cumparar submarinele, apoi le inchiriaza, cu saptamana.

×