Parlamentarii europeni vor avea posibilitatea, între 31 martie şi 2 aprilie, să deguste câteva din cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale româneşti, informează un comunicat de presă din partea delegaţiei române din Grupul Partidului Popular European- Democraţii Europeni (PPE-DE).
Parlamentarii europeni vor avea posibilitatea, între 31 martie şi 2 aprilie, să deguste câteva din cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale româneşti, informează un comunicat de presă din partea delegaţiei române din Grupul Partidului Popular European- Democraţii Europeni (PPE-DE).
SPECIAL. Brânza de burduf, toba, slăninuţa afumată, ghiudemul vor fi timp de 3 zile gustarea preferată a europarlamentarilor. Degustările sunt parte a evenimentului “AgRO-România. Tradiţii şi recunoaştere”, iniţiat de europarlamentarul român Constantin Dumitriu (PPE-DE/PD-L), membru al Comisiei de Agricultură a Parlamentului European. La deschiderea oficială a evenimentului vor participa Joseph Daul, presedintele grupului PPE-DE din Parlamentul European, Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism, Dacian Cioloş, ministrul român al Agriculturii şi membri ai Comisiei de Agricultura din Parlamentului European. “AgRO-România. Tradiţii şi recunoaştere” se va desfăşura în holul Parlamentului European, la Bruxelles. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Patronatul Naţional al Viei şi Vinului şi Asociaţia Română a Cărnii.