x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Volumul "Mila 23" - povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate, lansată astăzi, în Capitală

Volumul "Mila 23" - povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate, lansată astăzi, în Capitală

08 Aug 2012   •   11:12
Volumul "Mila 23" - povestea lui Ivan Patzaichin în benzi desenate, lansată astăzi, în Capitală

Volumul "Mila 23", care spune povestea lui Ivan Patzaichin in benzi desenate, in ideea "sa-i motiveze pe copii sa-si urmeze cu incapatanare visele", a fost lansat miercuri, in Capitala, in prezenta protagonistului.
Cartea cuprinde 64 de pagini de benzi desenate, realizate de Alex Talamba, dialogurile, in limba engleza, fiind scrise de George Dragan.
"Am fost surprins cand mi s-a propus sa fiu transformat intr-un personaj de benzi desenate, dar dupa ce mi-am dat seama ca povestea urma sa-i motiveze pe copii sa-si urmeze cu incapatanare visele, asa cum am facut-o eu, am trecut peste toate ezitarile, iar acum ma bucur ca n-am dat inapoi. A iesit o carte frumoasa, de care sunt mandru", declara Patzaichin intr-un comunicat.
La lansare, care a avut loc la AFI Palace, au fost prezenti Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, publisherul volumului, si Alex Talamba.
Frolu a explicat ca volumul este bazat pe niste intamplari din copilaria lui Patzaichin si pe personaje din mitologia locala.
Cartea il prezinta pe "eroul local" Ivan Patzaichin, legendarul canoist roman, multiplu campion olimpic si mondial, nascut in Delta Dunarii, in satul Mila 23. Date si analogii autobiografice se intrepatrund cu elemente din imaginarul colectiv dunarean.
"Practic, am vaslit alaturi de Vaniusa, cautand pasarea Gamayun", a spus si ilustratorul Alex Talamba, citand personaje din carte, pe care a descris-o ca fiind despre "copilarie, natura, sanatate, vointa si realizari".
"Nu sunt o casa de moda, nu sunt o editura, sunt Ivan Patzaichin", a luat cuvantul si protagonistul, exprimandu-si bucuria ca acest proiect, inceput anul trecut, a fost realizat.
Patzaichin a mai anuntat ca va merge joi la Londra, la Jocurile Olimpice. "Eu zic ca stam foarte bine", a spus el despre realizarile sportivilor romani la Londra. "Avem si probleme, unde nu ne-am calificat, dar sunt sportivii nostri si trebuie sa ii sustinem", a mai declarat Patzaichin.
In luna august, benzile desenate "Mila 23" sunt disponibile in Pop-up Shop Patzaikin din Baneasa Shopping City, urmand ca din toamna cartea sa aiba si un distribuitor, a precizat Frolu.
Volumul "Mila 23" este un proiect al Asociatiei "Ivan Patzaichin - Mila 23" si este publicat sub egida editurii Mandragora din Bucuresti. Proiectul este conceput sub forma unei serii de volume dedicate aventurilor lui Ivan Patzaichin in Delta Dunarii, utilizand banda desenata.

Mediafax

×
Subiecte în articol: benzi desenate patzaichin "mila 23"