x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Volvo respinge ajutorul financiar propus de guvernul francez

Volvo respinge ajutorul financiar propus de guvernul francez

11 Feb 2009   •   00:00

Constructorul suedez de camioane Volvo a respins ajutorul financiar propus de guvernul francez pentru subsidiara Renault Trucks, motivând decizia prin condiţiile inacceptabile impuse pentru accesul la credit, transmmite AFP, citat de Mediafax.



"Condiţiile cerute de guvernul francez sunt de aşa natură că nu le putem accepta. Acceptând împrumuturile, nu vom mai putea reduce personalul şi nu vom mai putea închide vreo fabrică", a declarat purtătorul de cuvânt al Volvo, Maarten Wikforss. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat, luni, că va pune la dispoziţia constructorilor de automobile împrumuturi de 7,8 miliarde euro, în schimbul angajamentului că aceştia nu vor face reduceri de personal şi nu vor închide liniile de producţie locale.

Renault Trucks ar fi urmat să primească, potrivit programului guvernamental anunţat de Sarkozy, 500 milioane euro. Pentru alţi doi constructori auto, respectiv Renault şi Peugeot Citroen, vor fi puse la dispoziţie împrumuturi de câte trei miliarde euro, pe o perioadă de cinci ani. Volvo, al doilea mare constructor de camioane la nivel mondial, a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut pierderi operaţionale de 95 milioane de euro din cauza scăderii cererii.



×
Subiecte în articol: lumea