x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Votca, prohibită la Moscova după ora 22:00

Votca, prohibită la Moscova după ora 22:00

de Sînziana Stancu    |    18 Aug 2010   •   00:00

Primăria Moscovei a interzis vânzarea de băuturi alcoolice tari între orele 22:00 şi 10:00.



Este o nouă măsură de combatere a alcoolismului, care provoacă moartea a jumătate de milion de persoane pe an în Rusia, luată de Primăria capitalei, care va intra în vigoare la data de 1 septembrie, relatează AFP.

"Primarul Iuri Lujkov a semnat o hotărâre care stipulează că, începând cu 1 septembrie 2010, vânzarea cu amănuntul a băuturilor conţinând peste 15% alcool etilic va fi interzisă în intervalul orar 22:00-10:00", a precizat o oficialitate a primăriei. O interdicţie similară a fost introdusă în primăvară, în regiunea Moscova, unde vânzarea de băuturi alcoolice tari a fost interzisă între orele 21:00 şi 11:00.

Criticii măsurii afirmă că aceasta va conduce la un comerţ ilegal cu votcă şi va creşte numărul victimelor alcoolului contrafăcut.
Din 6 august, şoferii ruşi nu mai au dreptul să bea la volan, o interdicţie votată la cererea preşedintelui rus, Dmitri Medvedev. "Ştim bine cum te apuci de băut: mai întâi un păhărel, apoi două, trei şi tot aşa", a dat el un exemplu clasic, amintind că ruşii beau acum mai mult decât în anii '90, după destrămarea fostei URSS.

Abuzul de alcool ucide jumătate de milion de persoane în fiecare an în Rusia şi se repercutează asupra speranţei de viaţă a bărbaţilor, inferioară unor ţări sărace precum Bangladesh sau Honduras, potrivit statisticilor oficiale.


×
Subiecte în articol: lumea