x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun What’s up doc? Doctorii de ieri, starurile de azi

What’s up doc? Doctorii de ieri, starurile de azi

de Adriana Vaduva    |    16 Iul 2010   •   00:00
What’s up doc? Doctorii de ieri, starurile de azi

Ce au în comun George Clooney, Noah Wyle, Patrick Depsey şi Katherine Heigl? Răspunsul ar fi medicina. Dacă nu aţi înţeles poanta, vă dăm noi câteva indicii: "Spitalul de urgenţă" şi "Anatomia lui Grey". Cele două seriale, în care i-aţi putut urmări pe mai sus-numiţii în calitate de medici, i-au propulsat pe culmile gloriei. Să-i luăm pe rând.

5821-126538-untitled1.jpgACTOR, REGIZOR, PRODUCĂTOR. George Clooney a debutat în miniseria "Centennial" (1978) şi a avut alte roluri minore în diverse producţii tv. Dintre acestea, cel mai important este Ace din "E/R", a nu se confunda cu "ER" ("Spitalul de urgenţă"), serialul care l-a făcut celebru cu rolul doctorului Doug Ross. După ce a părăsit "ER", au urmat numai succese pe marele ecran. Dintre acestea enumerăm numai câteva: "The Peacemaker", "O Brother, Where Art Thou?", "The Perfect Storm", Seria "Ocean", "Confessions of a Dangerous Mind", "Solaris", "Good Night and Good Luck, Syriana", "Michael Clayton", "Up in the Air". Prestaţiile sale din "Michael Clayton" şi "Up in the Air" au fost nominalizate la Oscar. Clooney a primit chiar statueta în 2006 pentru cel mai bun rol secundar din "Syriana". De asemenea, debutul său regizoral "Confessions of a Dangerous Mind" a fost nominalizat la Festivalul de film de la Berlin. Tot în calitate de regizor, Clooney a fost nomina­lizat şi la Oscar pentru "Good Night and Good Luck".

Pentru iubitorii celui mai longeviv serial despre lumea medicală avem o veste bună. Din 18 iulie, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00, la Pro Cinema puteţi urmări, în premieră, cel de-al paisprezecelea sezon din "Spitalul de urgenţă".


5821-126539-untitled2.jpgBIBLIOTECARUL
Colegul de serial al lui Clooney, Noah Wyle (aka dr John Carter), nu se poa­te lăuda cu aceleaşi performanţe. Pe lista producţiilor importante post-"ER" sunt seria "Librarian" ("Bibliotecarul") sau producţia independentă "The Myth of Fingerprints". Alte apa­ri­ţii ale lui Wyle au fost în diverse peli­cule printre care "White Oleander", alături de Renée Zellweger, "Enough", împreună cu Jennifer Lo­pez, produc­ţiile independente "Donnie Darko" şi "The Californians".


5821-126540-untitled3.jpgINGENUA
Înainte de a fi Izzie Stevens în "Ana­to­mia lui Grey", Katherine Heigl a pu­tut fi văzută în "Sechestraţi în tren" sau "Mireasa lui Chucky". După ace­ea, au urmat "Un pic însărcina­tă", "27 de rochii", "Adevărul gol-go­luţ" şi "Un cuplu mortal". În toate are ace­eaşi ati­tudine ingenuă, cu care ne-a obiş­nuit şi în "Anatomie". Cole­gul ei, Pa­trick Dempsey, a avut după apa­ri­ţia în serial roluri în "Jurnalul Stră­zii", "Mi­rea­sa e iubirea mea", "Ziua îndră­gos­tiţilor" sau "Transformers 3".


5821-126541-untitled4.jpgCINICUL
Hugh Laurie nu era un "neica nimeni" când a intrat în "House M.D". Actorul a jucat în filme precum "Omul cu masca de fier", seria "Şoricelul familiei", "Familia mea dementă", "Maybe Baby", "Life with Judy Garland: Me and My Shadows" ("Fata curcubeului)" sau "Carnivale". La acestea se adaugă două cărţi publicate, dintre care una bestseller. E adevărat însă că cele mai multe premii, ca actor, le-a luat pentru cinicul, arogantul şi totuşi simpaticul dr House.

×
Subiecte în articol: magazin