Stratul dezăpadă a atins, in noaptea de sămbătă spre duminică, la altitudinea de peste 1.700 metri, pe Vărful Postăvarul din Poiana Braşov, o grosime de doi centimetri, iar la Bălea Lac şi Păltiniş stratul de zăpadă măsoară cinci centimetri. De asemenea, in Azuga şi Buşteni a nins pentru prima dată in acest sezon.
Stratul dezăpadă a atins, in noaptea de sămbătă spre duminică, la altitudinea de peste 1.700 metri, pe Vărful Postăvarul din Poiana Braşov, o grosime de doi centimetri, iar la Bălea Lac şi Păltiniş stratul de zăpadă măsoară cinci centimetri.
TIMP RECE. Potrivit meteorologului Ovidiu Cămpean din cadrul Centrului meteorologic Transilvania Sibiu, in cursul nopţii de sămbătă spre duminică, a nins in regiunile montane inalte, iar temperaturile minime s-au incadrat intre -7 şi -5 grade Celsius. De asemenea, in Poiana Braşov a nins slab in noaptea de sămbătă spre duminică. "Vremea se va menţine rece azi şi măine (duminică şi luni) urmănd ca apoi să se incălzească treptat şi să nu mai avem temperaturi sub 0 grade Celsius pentru o perioadă", a mai spus Ovidiu Cămpean.
VALEA PRAHOVEI. Turiştii care s-au aflat in acest sfărşit de săptămănă in staţiunile de pe Valea Prahovei au avut parte de prima ninsoare in staţiunile Azuga şi Buşteni. După ce, in urmă cu mai multe zile, la Vărful Omu a nins, iar văntul a viscolit zăpada, sămbătă seară, au căzut primii fulgi de zăpadă şi la Buşteni. A nins timp de aproximativ cinci ore, dar din cauza temperaturilor de peste 0 grade Celsius, zăpada nu s-a depus. Potrivit lui Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Buşteni, duminică dimineaţă, in staţiunile de pe Valea Prahovei a continuat să fulguiască, dar zăpada nu s-a depus intr-un strat consistent, astfel incăt turiştii să poată schia sau să se poată da cu sania.Salvamontiştii ii sfătuiesc pe turiştii care vor să facă excursii in munţii Bucegi să aleagă numai traseele marcate, să se asigure că pleacă pe munte echipaţi corespunzător, că au la ei telefoane mobile, hrană şi apă.