x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zebrele, animale divine în Thailanda

Zebrele, animale divine în Thailanda

de Raluca Grintescu    |    05 Iun 2008   •   00:00
Zebrele, animale divine în Thailanda

O expoziţie de zebre sculptate, amenajată într-un sanctuar din Bangkok, Thailanda, şi-a deschis porţile.

O expoziţie de zebre sculptate, amenajată într-un sanctuar din Bangkok, Thailanda, şi-a deschis porţile. Timp de o săptămînă, vizitatorii curioşi îşi pot clăti ochii cu sutele de exponate de toate dimensiunile şi îşi pot achiziţiona pe bunul plac cîte exemplaredoresc. În Thailanda, zebra este considerată un animal sfînt.

 
POTUL CEL MARE: Un fost homeless a cîştigat la loterie
Un fost homeless din Marea Britanie a cîştigat 3,3 milioane de euro la loterie, relatează Rom­pres. Her­bert Plant (49 de ani), din Worcester lu­crea­ză la că­mi­nul pentru persoane fără ca­să care i-a oferit un acoperiş dea­su­pra capului în urmă cu mai mul­te luni. Chiar dacă a devenit mi­lio­nar, el a precizat că va continua să lucreze la St Paul’s Hospice. Cu banii cîştigaţi, britani­cul intenţionează să-şi cumpere o maşină şi un abonament la meciurile echipei de fotbal preferate, Leeds United.

 
INDEXUL FERICIRII: Saloanele de înfrumuseţare, în top
Coafezele şi persoanele care lu­crează la saloanele de înfrumu­se­ţare sînt cei mai fericiţi angajaţi din Marea Britanie, conform unui nou sondaj. Potrivit sonda­ju­lui efectuat de City & Guilds pe un eşantion de 1.000 de adulţi din 20 de branşe, muncitorii din construcţii sînt cei mai ne­mul­ţu­miţi cu slujba pe care o au. Inde­xul Fericirii sugerează că salariile şi bonusurile financiare nu sînt neapărat cheia satisfacţiei la lo­cul de muncă. Aceasta este re­pre­zentată mai degrabă de pasiu­nea pentru activitatea depusă şi un echi­libru între viaţa privată şi cea profesională. Sub 50% dintre an­ga­jaţii chestionaţi au declarat că sa­lariul actual îi face să nu-şi caute un alt loc de muncă.

 
PĂŢANIE:Cu fundul în cioburi, stil “Jackass”
Un tînăr de 21 de ani din Olanda a ajuns la spital după o glu­mă care s-a transformat într-un coş­mar. P­o­tri­vit Poliţiei din Utrecht, tînărul şi alţi doi prieteni au vrut să se amuze alergînd pe străzi în fundul gol, aşa cum au văzut în “Jackass”. Deodată, el s-a oprit în faţa unei cafenele, s-a întors cu spa­­tele şi şi-a presat fundul de gea­murile localului, moment în care sticla s-a crăpat, iar olandezul a căzut cu posteriorul în cioburile rezultate. Tînărul a fost tratat la un spital local şi a scăpat de punerea sub acuzare.

 
WASHINGTON: Şcoală pentru studiul canabisului
O universitate privată din California, SUA, dedicată studierii in­dus­triei canabisului, dă un nou în­ţe­les educaţiei “înalte”. La Univer­si­tatea Oaksterdam, studenţii pot învăţa cum să cultive şi să de­po­zi­te­ze marijuana. Obiectivul, au precizat fondatorii, este acela de a-i edu­ca pe consumatori în privinţa be­neficiilor aduse de această plan­tă şi de a-i încuraja pe absolvenţi să-şi deschidă propriile dispensare în California, chiar dacă posesia de marijuana rămîne interzisă sub le­gea federală. Modelul a fost pre­luat de la o şcoală similară din Am­sterdam, care a fost deschisă anul trecut, în noiembrie.

×
Subiecte în articol: magazin