x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zidul Berlinului, recreat virtual pentru turişti

Zidul Berlinului, recreat virtual pentru turişti

22 Apr 2008   •   00:00

Turiştii care caută vestigii rare ale Zidului Berlinului vor putea, începînd cu luna viitoare, să vizualizeze virtual parcursul acestuia datorită unui aparat electronic prezentat, luni, în capitala germană, informează Mediafax.



Turiştii care caută vestigii rare ale Zidului Berlinului vor putea, începînd cu luna viitoare, să vizualizeze virtual parcursul acestuia datorită unui aparat electronic prezentat, luni, în capitala germană, informează Mediafax. "Mauerguide" (ghidul zidului) va fi împrumutat turiştilor care vor să redescopere şi să retraseze parcursul zidului în cinci locuri diferite din capitala germană, au anunţat autorităţile municipale. Aparatul, care utilizează tehnologia prin satelit GPS, mai oferă fotografii şi înregistrări video, însoţite de comentarii în limbile germană şi engleză, a indicat constructorul Antenna Audio. În 1961, în plin Război Rece, s-a construit în Berlin un zid de 155 de kilometri, din care au mai rămas trei kilometri. Turiştilor le este dificil să-şi dea seama pe unde a trecut zidul. Celelalte porţiuni de zid au fost rapid dărîmate începînd cu 1989, iar unele dintre acestea au fost exportate. Berlinul a anunţat în 2006 că va investi 40 de milioane de euro pentru a conserva ultimele vestigii ale Zidului.
Potrivit organizaţiilor de apărare a victimelor, o mie de persoane şi-au găsit moartea încercînd să treacă frontiera, la Berlin, dintre Germania de Est şi cea de Vest, în perioada 1961-1989.

×
Subiecte în articol: magazin