x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 4 cele mai timide zodii. Motivele pentru care sunt introvertite

4 cele mai timide zodii. Motivele pentru care sunt introvertite

de Moira Dună    |    27 Apr 2021   •   11:44
4 cele mai timide zodii. Motivele pentru care sunt introvertite

Când vine vorba de analiza personalității, harta astrologică poate face lumină asupra multor lucruri, inclusiv dacă suntem introvertiți sau extrovertiți. Dar putem evalua acest lucru doar pe baza zodiei ? Sigur că există mulți factori care pot duce la timiditate, însă elementul corespunzător semnului sub care ne-am născut poate arăta dacă suntem mai predispuși spre sensibilitate și contemplație ori către acțiune, scrie bustle.com.

Astfel, semnele de foc și aer tind să fie mai sociabile și comunicative, în timp ce zodiile de pământ și apă sunt mai timide și introspective. De exemplu, zodiile de pământ, respectiv Taur, Fecioară și Capricorn sunt rezervate și pragmatice, așa că preferă să se așeze și să observe în liniște lumea din jur. Semnele de apă, Rac, Scorpion și Pești, sunt emoționale și intuitive, deci sunt, de obicei, mai concentrate pe vibrațiile oamenilor, decât pe împărtășirea imediată a sentimentelor. Acest lucru se referă la conceptul dualității în astrologie, întrucât semnele de apă și de pământ sunt considerate semnele receptive ale zodiacului și, prin urmare, introvertite.

Dar și anumite planete în casa a III-a de comunicare poate afecta modul în care ne exprimăm ideile și ne spune dacă suntem timizi sau nu. Totodată, casa a XI-a, a prietenilor, ne arată viața socială, determinată de zodia care domină acest sector și de planeta care se află acolo. 

Desigur, este nevoie de mai mult decât a fi născut într-o anumită zi pentru a determina firea unei persoane. Dar dacă aparțineți însă uneia dintre semnele timide ale zodiiaculuii, atunci astrologia vă poate ajuta să vă expliicați unele dintre ciudățeniile voastre.

Rac (21 iunie-22 iulie)

Racul este una dintre cele mai timide zodii. Persoanele născute sub acest semn sunt empatice și vor face tot posibilul pentru ca ceilalți să se simtă bine. Dar acești ascultători blânzi preferă, de fapt, să acorde atenție nevoilor celorlalți decât să spună deschis ce-i frământă. Această zodie este reprezentată de simbolul crabului, care are un exterior dur pentru a-și proteja inima sensibilă. Astfel, racii au nevoie de timp și răbdare înainte de a se simți în siguranță să iasă din cochilia lor și arătând altor oameni cine sunt ei cu adevărat.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Și Scorpionul este un semn timid. Persoanele născute în această zodie apar adesea ca misterioși și poate puțin intimidanți. Deși prezența lor este aproape întotdeauna puternică, ei sunt de fapt timizi și liniștiți. Semnul este reprezentat de simbolul scorpionului otrăvitor, care intensifică energia lor emoțională. Dar, la fel ca Racii, exteriorul dur al acestei zodii de apă le protejează sentimentele profunde. Scorpionii sunt extrem de sensibili, așa că au nevoie de timp pentru a-i testa pe cei din jur și a hotărî dacă sunt de încredere. 

Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie)

Capricornii sunt mai rezervați și mai serioși decât majoritatea oamenilor, ceea ce îi face adesea să pară timizi. Dar nu pentru că le-ar fi frică să vorbească sau să-și împărtășească gândurile. Pur și simplu nu simt dorința de a spune ceva ce nu trebuie spus. Aceste semne muncitoare de pământ sunt pragmatice, ambițioase, așa că își concentrează energia pe atingerea obiectivelor pe care le au.

Pești (19 februarie-20 martie)

Peștii sunt semne blânde, de apă, având contact profund cu sentimentele lor, așa că deseori preferă să se conecteze la  energia celorlalți oamenilor stând retrași și ascultându-și intuiția, mai degrabă decât vorbind. Dar, în timp ce exprimarea sentimentelor poate fi o provocare pentru Peștii timizii, aceștia preferă să-și canalizeze gândurile și sentimentele prin poezie, muzică sau artă.

×
Subiecte în articol: zodii horoscop