x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Cele patru elemente ale zodiilor și modurile în care ne putem conecta la ele

Cele patru elemente ale zodiilor și modurile în care ne putem conecta la ele

14 Aug 2020   •   13:27
Cele patru elemente ale zodiilor și modurile în care ne putem conecta la ele

Fiecărei zodii îi este atribuit unul dintre cele patru elemente foc, pământ, aer, apă. Fiecare dintre ele ne oferă o perspectivă mai largă asupra semnului sub care ne-am născut. Acestea ne ajută să ne înțelegem mai mult pe noi înșine, dar și lumea din jurul nostru, scrie yourtango.com

Astrologii antici credeau ca aceste patru elemente stau la baza întregii vieți.

Elementul Foc

Reprezintă acțiunea și creativitatea. Semnele de Foc sunt Berbec, Leu și Săgetător .

Acestora le place să fie remarcate. Sunt independente și nu stau locului. Berbecul, Leul și Săgetătorul aleargă continuu, până ajung la epuizare. O modalitate de a vă conecta la elementul vostru, Focul, este practicând meditația lângă o sursă de căldură. Aprindeți o lumânare și vă veți simți calm. Petreceți mult timp afară, mai ales dimineața, când răsare soarele. 

Elementul Pământ

Pământul reprezintă substanța și lucrurile practice. Semenele de Pământ sunt Capricorn, Taur și Fecioara.

Semnele de pământ sunt foarte practice. Ele știu că, atunci când vor trebui să muncească, vor face tot posibilul să-și îndeplinească îndatoririle. Sunt înțelepte și le place să-i ajute pe ceilalți atunci când au nevoie. Capricornul, Taurul și Fecioara trebuie să fie atente la faptul că devin excesiv de logice. Dacă vă gândiți prea mult la ceva, mintea voastră va crea o versiune complet diferită a situației. Un mod de a vă conecta la elementul dumneavoastră este să petreceți timpul în natură. Indiferent că plantați o floare în grădină ori mergeți desculți pe iarbă, vă veți simți ușurați prin contactul cu pămânul. 

Elementul Aer

Aerul reprezintă dualitatea și intelectul. Semnele de Aer sunt Balanța, Vărsător și Gemeni

Semnele de aer sunt peste tot și nicăieri. Nu le place să stea mereu în același loc, deoarece natura lor curioasă nu le permite acest lucru. Există o lume întreagă care trebuie descoperită și explorată. Gemenii, Balanța și Vărsătorul trebuie să fie atenți la problemele lor de angajament. Trebuie să învățați, așadar, cum să duceți un lucru la bun sfârșit, în loc să începeți simultan mai multe proiecte. Cea mai bună modalitate de a vă conecta la elementul vostru este prin aprinderea tămâiei, ori folosirea unui difuzor de ulei sențial, și privind cum plutește fumul în aer. 

Elementul Apă

Apa reprezintă emoțiile și intuiția. Semnele de apă sunt Rac, Scorpion și Pești

Semnele de apă sunt profund intuitive. Au marea calitate de a înțelege emoțiile și sentimentele, ceea ce le permite să priceapă pe deplin o situație, sau o persoană.  Racul, Scorpionul și Pestii trebuie să fie atenți să nu se îngrijoreze prea mult. Dacă le permit altor oameni să-i încarce cu problemele lor, le vor prelua emoțiile și asta îi va distruge. Pentru a vă conecta cu elementul vostru, trebuie să vă aflați în apropierea unei ape. Puteți medita în timp ce faceți o baie sau când înotați în mare.

Cum funcționează elementele zodiacale

Berbecul este primul din zodiac. Elementul lui este focul, iar ciclul zodiacal urmează cu Taur (pământ), Gemeni (aer) și Rac (apa). Și ciclul se repetă până la ultimul semn, Pești.

Fiecare semn se simte mai bine în perioada când se activează o zodie dominată de același element.

În privința compatibilității, semnele de foc și de aer se îmbină perfect, iar semnele de pământ se înțeleg cel mai bine cu cele de apă. 

 

×
Subiecte în articol: zodiac horoscop zodii elemente aer foc pamant